reklama 11C

Olga Plachá: Vstříc příštímu roku hledím s respektem i s optimismem

ikonka

Vánoce jsou dobou, kdy již rekapitulujeme končící rok, ale také s očekáváním vyhlížíme ten nový. „Události, které nás v roce 2021 v jezdectví čekají, budou důležitými milníky našeho sportu,“ říká ve vánočním pozdravu prezidentka ČJF, Olga Plachá.
24.12.2020 08:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Vážení přátelé, 
jsem moc ráda, že Vám touto cestou mohu popřát krásné a klidné vánoční svátky. Tempo posledních dní již zpomalilo a já doufám, že tuto dobu prožíváte ve zdraví společně se svými blízkými. 
 
Pro mě jsou Vánoce čas, který trávím s rodinou. Je to doba, ve které se snažím v klidu ohlédnout zpět na to, co jsem prožila a zároveň zamyslet se nad tím, co mě čeká. 
 
Prožili jsme velmi obtížné období, to je to snadné konstatování. Obtížnější pro mě bude vyhodnotit, co si z letošního roku vzít. Existuje nějaké univerzální poučení, které nám dal? Jak změní náš život do budoucnosti? To jsou otázky, které si kladu, ale cítím, že na nalezení odpovědí budu potřebovat ještě větší odstup. 
 
Je však pravda, že více než dříve vnímám během letošního adventu poselství a příslib, které Vánoce zvěstují. Měly by být svátky klidu a míru a já cítím, že obojího je nám v letošním roce potřeba ve velké míře. 
 
Ti z vás, kteří mě znají, však vědí, že spíš než na ohlížení a nostalgii věnuji energii a elán přípravě věcí, které nás čekají. Vstříc příštímu roku hledím s respektem – přeci jen, nebezpečí, kterému čelíme ještě není zažeháno – ale také s optimismem. A to nejen v rovině osobní či pracovní, ale také sportovní. 
 
Události, které nás v jezdectví čekají – ať je to naše historická účast na olympijských hrách ve dvou disciplínách, nebo největší počet mezinárodních závodů v Česku v historii – budou věřím důležitými milníky našeho sportu.  
 
Vážení přátelé, ještě jednou bych vám všem ráda popřála klidné svátky, a především hodně zdraví a sil ke zdolávání překážek. 
 
Olga Plachá
prezidentka České jezdecké federace
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE