reklama 11A

Není hala jako hala. Jsou jezdecké haly vnitřní prostory? ČJF má jasno

ikonka

Protiepidemický systém PES bohužel neumožňuje provozovat amatérské soutěže dříve, než ve stupni číslo 3. Ve čtyřce ani pětce navíc ani nedovoluje provozovat vnitřní sportoviště. Nad tím, zda jezdecké haly jsou vnitřní sportoviště, probíhá diskuse.
08.01.2021 20:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Jasno o tom, jestli jsou jezdecké haly vnitřní sportoviště v pravém slova smyslu, mají zástupci České jezdecké federace. Domnívají se, že nikoliv, a tak se snaží, aby k nim tak přistupováno nebylo.
 
„Řešíme definici našich sportovišť, jestli se jedná o vnitřní, či venkovní sportoviště. Nadále doufám, že se mi podaří kolegy v Národní sportovní agentuře, potažmo na ministerstvech školství a zdravotnictví přesvědčit, že naše sportoviště nejsou žádné uzavřené prostory. Důležité to je nejen z pohledu konání závodů, ale i běžných tréninků,“ píše prezidentka ČJF Olga Plachá v lednovém newsletteru.
 
Řada provozovatelů areálů k výkladu, zda jsou jezdecké haly vnitřní sportoviště, již v současné době přistupuje velmi individuálně. Na mnoha místech jsou „kryté jízdárny“ pro majitele ustájených koní volně přístupné. Problémy však mají především pořadatelé různých soustředění či provozovatelé jezdeckých škol. 
 
Tréninky se teoreticky mohou konat i při stupni číslo 5, avšak pouze venku a maximálně do počtu dvou osob. Při čtvrtém stupni by však již mohlo trénovat společně až šest osob, ale opět pouze venku, jelikož vnitřní sportoviště musí být nadále uzavřena. 
 
Ve třetím stupni se pak vnitřní sportoviště mohou otevřít za předpokladu, že v nich bude maximálně deset osob a na každého připadne nejméně 15 metrů čtverečních. Amatérské soutěže by již mohly začít „ve trojce“ probíhat bez přítomnosti diváků.
 
Každopádně zatím stále platí, že jezdecké haly jsou definovatelné jako vnitřní sportoviště. „Pokud dojde k jakékoliv změně současného stanoviska, že se jedná o prostor vnitřní, budu vás neprodleně informovat,“ slibuje Olga Plachá.
 
Ilustrační foto Kateřina Návojová
 
 

Jsou podle vás jezdecké haly vnitřní sportoviště?

celkem hlasů: 363

Hlasování skončilo.

Určitě ano 33 / 9.09%
Spíše ano 47 / 12.95%
Spíše ne 133 / 36.64%
Určitě ne 150 / 41.32%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE