reklama 11B

Začne za měsíc jezdecká sezona 2021? PES stále vrčí a do haly nepouští

ikonka

Přesně za měsíc, tj. v sobotu 30. ledna, by měla začít domácí jezdecká sezona 2021 v České republice. Aktuální situace však tomu příliš nenapovídá, jelikož by do té doby musel platit minimálně 3. stupeň režimu protiepidemického systému PES.
30.12.2020 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Na sobotu 30. ledna jsou v Jezdeckém informačním systému České jezdecké federace vypsané první jezdecké závody v roce 2021. Právě v tomto tradičním termínu by mělo proběhnout první kolo vozatajské části Zimního jezdeckého poháru. K tomu je však nyní aktuálně dost daleko.
 
Aby se halové závody mohly uskutečnit, musel by platit minimálně 3. stupeň režimu protiepidemického systému PES, jenže až do 10. ledna bychom měli být v 5. stupni. Co bude po zmíněném termínu, to lze předposlední den roku 2020 jen velmi těžko odhadovat. 
 

PSALI JSME: Suchánek: Zimní jezdecký pohár ve skocích jsme připraveni odjet celý

 

I kdyby se během dalších dvou týdnů podařilo dostat do třetího stupně, stále budou pořadatelé stát před otázkou, zda závody bez diváků uspořádat. A zrovna v případě vozatajských mítinků diváci hrají velkou roli, ať už z hlediska atmosféry, tak z hlediska ekonomiky celé akce. Do haly by totiž nemohli ani členové ostatních ekip, které zrovna nezávodí.
 
Až teprve v druhém stupni by do haly mohlo 250 diváků (max. 125 diváků v sektoru, max. dva sektory). Cesta z pětky do dvojky je však velmi dlouhá a otázkou je, zda se vůbec podaří do tohoto stupně do jara dostat. 
 
Lehčí rozhodování budou mít pořadatelé parkurových soutěží, kteří nejsou na divácích tolik závislí a jsou vesměs rozhodnuti halové závody uspořádat i při platném třetím stupni. Halová sezona ve skocích by navíc mohla být poměrně bohatá, neboť by se měl konat nějaký mítink každý víkend. 
 

PSALI JSME: Rozpis na Zimní pohár chystáme. Uvidíme, co bude v lednu, říká Jandl

 
Začínat doufejme bude 6. února Zimní jezdecký pohár v Královicích, následovat by mělo 13. února Hradištko u Sadské (ve stejný den je v plánu ZJP spřežení ve Slatiňanech), 20. února opět ožije hala v Královicích u Slaného a týden poté Hradištko a Tlumačov (skoky i spřežení). 
 
První březnový víkend přijde na řadu opět ZJP v Královickém dvoře a ve Frenštátu pod Radhoštěm plánují tradiční Pohár žen. Skokové závody pro pony by měly taktéž probíhat v Herouticích. Vrchol Zimního jezdeckého poháru je plánován do Slatiňan ve dnech 13. a 14. března. Oba tyto dny by se mělo skákat také v Hradištku u Sadské. Závodů však bude mnohem více – např. v Nových Zámcích či v Herouticích (drezura). V druhé půlce března již se budou prolínat halové akce s těmi venkovními. – Tedy za podmínky, že vládní PES schová zuby a bude pouze přísně dohlížet na aktuální situaci.
 
 
 

Věříte, že 30. ledna začne jezdecká sezona 2021 pod hlavičkou ČJF?

celkem hlasů: 50

Hlasování skončilo.

Určitě ano 8 / 16%
Spíše ano 3 / 6%
Spíše ne 24 / 48%
Určitě ne 15 / 30%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE