reklama 11B

Zelinková s Calerim skončila ve čtvrtek pátá při CSI4* v Šamoríně

ikonka

Devatenáct soutěží ve čtyřech arénách za jediný den. To byl čtvrteční program parkurových závodů v Šamoríně. V nejvyšší soutěži kategorie CSI4* se dařilo Zuzaně Zelinkové, která s Calerim II dojela jako pátá. Aleš Opatrný sahal po vítězství.
02.08.2019 08:46  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
I když čeští jezdci ve čtvrtek 1. srpna nedosáhli při mezinárodním mítinku v Šamoríně na žádné vítězství, přední příčky obsadili hned několikrát. Skvěle se dařilo Zuzaně Zelinkové s Calerim II. Ta nastoupila do dvoufázové soutěže CSI4* s výškou překážek do 145 centimetrů a po bezchybné a rychlé jízdě skončila pátá, hned za domácím Andrejem Hollým s Quintanou. 
 
Aleš Opatrný v sedle Dukata VTH atakoval nejvyšší příčky. V druhé fázi dosáhl na čas 30,94 sekundy, což by na prvenství stačilo, jenže jednou chyboval, a tak byl nakonec „jen“ osmý. V jiné soutěži do 140 centimetrů sedlal Sangris Boye. S ním pro změnu nechyboval ani v jedné fázi, ale čas druhé měl z bezchybných nejpomalejší a umístil se na 15. řádku výsledkové listiny. 
 
V CSI2* se také konala soutěž na výšce 140 centimetrů a v té odstartovala Sára Vingrálková s hřebcem Kas-Sini DC. Čistá jízda s časem 39,91 jí zařadila na dotované jedenácté místo. Mezi juniory se dařilo Anně Helebrantové, jež na valachovi Epo van de Achterhoek Z dokončila druhá na parkuru vysokém 135 centimetrů. Mladí jezdci měli překážky postavené ještě o pět centimetrů výš a Tereza Svobodová s Britanií vybojovala sedmou pozici. Sice jednou chybovala, ale čas měla velmi rychlý a zařadila se hned za šestici bezchybných. Svobodové se dařilo i s Cartagenou W v soutěži CSI1* do 120 centimetrů, v níž skončila pátá. Na stejné umístění dosáhla Sára Finsterle s Elektrou v další jednohvězdové soutěži do 130 centimetrů. Finsterle byla pátá ještě v jedné ze soutěží pro juniory s parkurem vysokým 125 centimetrů. V tomto případě sedlala Harca-N. Před ní se umístila Anna Helebrantová s Gretou SW, druhé místo v této soutěži patřilo Marianě Michlíčkové s Cornet´s Boyem. Ve výčtu úspěchů nemůžeme opomenout ještě Viktora Skuteckého s Jolly Jokerem. Ten byl třetí v soutěží dětí do 120 centimetrů. O pět centimetrů níže měli kurz nastaven další účastníci dětské kategorie. V té dojel Štěpán Filip s Garibaldi Sohnem druhý a Laura Najmanová s Lolou VLS třetí.

 

Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 

Ilustrační foto Josef Malinovský, další foto Radim Skutecký




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE