reklama 11C

Grand Prix v Šamoríně pro Karaevliho. Chardon hvězdou soutěže spřežení

ikonka

V Šamoríně vyvrcholily v neděli 28. července parkurové soutěže CSI i hvězdně obsazené vozatajské klání. Hlavním bodem skokového programu byla Grand Prix, v níž startoval i Ondřej Zvára. Podrobnosti se dočtete v článku níže.
29.07.2019 18:24  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Neděle 28. července přinesla závěr mezinárodních závodů CSI Šamorín. Druhým kolem vyvrcholila také speciální mezinárodní soutěž spřežení, do které byli sezvaní nejlepší jezdci světa.
 
Skokany čekalo šest parkurů od jednohvězdové kategorie po CSI4*. Nejvyšším překážky měl hlavní kurz mítinku Grand Prix do 160 centimetrů. Vítězem dvoukolového klání se stal Turek Omer Karaevli v sedle koně Roso Au Crosnier. Jediným českým zástupcem byl Ondřej Zvára s Quimerem M, který nasbíral třináct trestných bodů. 
 
Mnohem lépe mu vyšla stotřicítka v rámci dvou hvězd. Ta se jela jako stupňovaná obtížnost a Zvára jí absolvoval s devítiletým hnědákem Fritskem. S plným počtem kladných bodů obsadil druhé místo. V rámci jednohvězdové kategorie se dařilo Tereze Svobodové s Charlotte de la Votte Z. V rozeskakování si dojela pro čtvrtou příčku. 
 
Opomenout nesmíme také vozatajskou soutěž CAI, na kterou byly sezvané skutečné hvězdy světového žebříčku. Stejně jako první páteční kolo kombinovaného maratonu i to druhé vyhrál Nizozemec Bram Chardon, který dojel do cíle s výsledkem 85,13. Na trati jen jednou chyboval. Druhý byl Maďar Jozsef Dobrovitz senior a třetí místo obsadil belgický reprezentant Glenn Geerts. 
 

Výsledky z Šamorína najdete ZDE

Fotogalerie: tisková zpráva Summer Tour 2019

 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE