reklama 11D

Začalo vysílat první koňské rádio v ČR. Poslouchat ho lze na internetu

ikonka

Ve středu 20. 10. ve 20:10 hodin zahájilo provoz první české internetové rádio věnované koním a jezdectví. Ačkoliv EquiRadio.cz obsahově není založeno na standardním živém vysílání, veškerý jeho obsah lze poslouchat kontinuálně.
20.10.2021 20:10  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
Nové EquiRadio.cz sdílí web s internetovou televizí EquiTV.cz, která působí v České republice již od roku 2009. „Před více jak dvěma lety jsme se rozhodli rozšířit naši obsahovou nabídku o podcasty, které se velmi brzy na našich stránkách etablovaly. Jen do dnešního dne jsme vyrobili přes 200 audio rozhovorů a jednou z cest, jak se k nim snadno dostat, byla od začátku internetová adresa www.equiradio.cz,“ říká jednatel společnosti Equinet s.r.o., která je provozovatelem nejen této internetové televize a rádia, ale také zpravodajského webu Jezdci.cz. 
 
„Postupem času jsme zjistili, že audio obsah se s videi vzájemně velmi dobře doplňují a v některých situacích dokonce uživatelé zvukové materiály upřednostňují před těmi audiovizuálními. Definitivní rozhodnutí o tom, že vytvoříme EquiRadio.cz, padlo letos v létě, kdy jsme formou aktuálních podcastů zprostředkovávali dojmy českých jezdců při olympijských hrách v Tokiu, ale také během Pohárů národů nebo evropských šampionátů. To vše jsou akce, které jsou pro EquiTV z hlediska vysílacích práv nedostupné, ale díky audio rozhovorům s přímými účastníky jsme posluchačům dokázali nabídnout velmi atraktivní, a hlavně unikátní obsah, z něhož mohli nasát atmosféru závodů mnohem lépe než z textových reportáží doplněných fotografiemi,“ pokračuje Josef Malinovský.
 
EquiRadio.cz zájemci najdou pod již zmíněnou stejnojmennou internetovou adresou. Přes tuto doménu se dostanou na kontinuální vysílání, které přehrává postupně veškeré příspěvky od nejnovějšího po nejstarší. Hned od samého začátku jsou však k dispozici řádově desítky hodin materiálů. Pokud si chce uživatel poslechnout pouze vybraná témata, může si je dohledat formou podcastů přes obsah audio sekce. Ten je řazený jak dle termínu publikace, tak podle žánru či konkrétních pořadů. 
 
„Obsah našeho koňského rádia tvoří tři základní kameny. Vedle aktuálních reportáží z jezdeckých akcí to jsou již tradiční podcasty, které budou publikovány hned tři týdně, a to v úterý, ve středu a ve čtvrtek. Třetím nosným prvkem bude výběr nejzajímavějších článků z našeho mateřského webu Jezdci.cz, jenž je vlakovou lodí mediální skupiny Equinet. Naším cílem je, aby každý den bylo k poslechu hned několik nových materiálů. Garantovaný by měl být např. vždy jeden ranní příspěvek od 6:30, kdy velká část lidí vstává,“ prozrazuje jednatel společnosti. 
 
Díky nové rozhlasové sekci se dočkala úprav i televize EquiTV.cz. „Také video obsah je nově možné přehrávat kontinuálně bez volby konkrétních reportáží či záznamů. I do budoucna by však EquiTV měla nabízet v první řadě co nejvíce živého vysílání z průběhu jezdeckých závodů a dostihových mítinků. V letošním roce jsme např. streamovali zhruba stovku akcí a pevně doufáme, že jejich počet se bude nadále rozšiřovat,“ dodal Josef Malinovský.
 
Foto: poskytl Josef Malinovský
Zdroj: tisková informace Equinet s.r.o.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE