reklama 11A

Světový pohár v Olomouci potřetí ovládla Němka Sprehe. Tretera třetí

ikonka

Pro své třetí vítězství v Grand Prix při parkurovém Světovém poháru v Olomouci si v neděli 20. června docválala německá jezdkyně Jörne Sprehe. Byla jedním ze tří jezdců, kteří postoupili do rozeskakování. Skvělé třetí místo obsadil Vladimír Tretera.
20.06.2021 16:21  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Německá jezdkyně Jörne Sprehe je pravidelnou účastníci mezinárodních parkurových závodů v Olomouci a vždy se jí během nich daří. Již potřetí jí podařilo zvítězit v hlavní soutěži celého mítinku, a to s hřebcem Stakki´s Jumper. 
 
Sprehe letos měla velmi výhodnou startovní pozici v rozeskakování, v němž startovala jako poslední a znala tak výsledky svých soupeřů. Bezchybným a bezkonkurečně nejrychlejším výkonem pak v cíli slavila vítězství. 
 
V základním kole i v rozeskakování nezaznamenal žádnou penalizaci ani český reprezentant a úřadující mistr České republiky Vladimír Tretera. S hřebcem Ganster v/h Noddevelt se s časem rozeskakování 37,20 vteřiny nakonec radoval ze třetí pozice. O 50 setin sekundy rychlejší byl totiž Mateusz Tyszko z Polska, který tak s koněm Zirocco Air skončil druhý. 
 
Z necelé padesátky startujících se pouze třem jezdcům podařilo dokončit tuto náročnou soutěž bez chyb na překážkách a ve stanoveném čase. Dva jezdci si připsali pouze jeden trestný bod za delší čas, což byl případ i nakonec čtvrtého Přemysla Adama s hřebcem Cachas. Na dekorování elitní osmičky se probojoval z českých jezdců i Jan Štětina, který s hřebcem Gylord inkasoval pouze čtyři trestné body za jednu chybu v základním kole a skončil sedmý. 
 
V soutěži se prosadily také slovenské barvy. Pěkné páté místo obsadil Radovan Šillo s hřebcem Quattro Cento, který dříve startoval v České republice s Rudolfem Doležalem. Šesté místo po smolné chybě obsadil vítěz sobotní hlavní soutěže Bronislav Chudyba. V nedělní zkoušce sedlal valacha Lamborghini 98. Kompletní výsledky a další informace najdete na adrese www.csiolomouc.cz. 
 
Foto: Kateřina Návojová
 
 
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE