reklama 11B

Prague Lions byli při GCL v Římě devátí. Vyhráli Madrid in Motion

ikonka

Předposlední kolo letošní parkurové série Global Champions League vyhrál v Římě tým Madrid in Motion a definitivně si zajistil přímý postup do semifinále Super Cupu při GG Playoffs v pražské O2 areně. Prague Lions skončili devátí.
15.09.2023 21:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
V pátek 15. září se v římské aréně Circus Maximus uskutečnilo čtrnácté kolo týmového seriálu Global Champions League. Velkou pozornost na sebe strhly hned dva nejlepší celky, které zároveň bojovaly o přední pozice v celoročním žebříčku. 
 
Manažerka Prague Lions Anna Kellnerová tentokrát startovala na valachovi Hurricane D.D. jen mezi jednotlivci a ve dvoukolové soutěži družstev dala přednost svým belgickým kolegům Nielsovi Bruynseelsovi a Pieterovi Devosovi. Oba přitom plánovaně využili možnosti výměny koní v jednotlivých částech soutěže. Devos při prvním startu s patnáctiletou klisnou Mom´s Isaura obdržel čtyři trestné body, zatímco Bruynseels na Matadorovi chyboval dvakrát. 
 
Při druhém startu již tento jezdec v sedle devítiletého valacha Origi VD Vosberg nezaznamenal žádnou chybu a do cíle dovezl pouze jeden trestný bod za mírné překročení času o 24 setin sekundy. Devos ve dvojici se zkušenou šestnáctiletou klisnou Mom´s Toupie de la Roque byl o poznání rychlejší, ale opět dokončil se čtyřbodovou penalizací a v součtu tak Pražští lvi nasbírali 17 trestných bodů, které je zařadili na konečné deváté místo. 
 
O jediný bod méně měli osmí Shanghai Swans a sedmí Scandinavian Vikings. S dvanácti body pak dokončili šestí Rome Gladiators, pátí Valkenwaard United i čtvrtí Stockholm Hearts. Podruhé v sezoně se na třetí pozici probojovali Istanbul Warriors, kteří měli pouze osm bodů, stejně jako druzí Paris Panthers. O jejich lepším umístění rozhodl součet časů z jízd v druhém kole soutěže, v němž jak Harrie Smolders na čtrnáctiletém valachovi Monaco N.O.P., tak Ben Maher s devítiletým hřebcem Point Break předvedli čistou jízdu v čase lehce přes 65 sekund. 
 

Psali jsme: Šampionát Global Champions Tour vrcholí. V Římě je kompletní top 10

 
Mnohem důležitější, než dílčí umístění je však pro Paris Panthers zisk 25 bodů do žebříčku a skutečnost, že jejich největší rivalové z Riesenbeck International dojeli až čtrnáctí. Zapisovali tak jen osm bodů a z původního dvacetibodového náskoku před pantery z Paříže zbyly jen tři. Závěrečné kolo v saudskoarabském Rijádu tak bude ve znamení napínavého souboje o celkové umístění, kdy může doslova každá příčka rozhodovat o tom, kdo se nakonec stane šampionem celého seriálu. 
 
Nejvíce nadšení ovšem z Říma budou odjíždět zástupci Madrid in Motion, jimiž jsou Maikel van der Vleuten s koňmi Dywis HH a Beauvill Z N.O.P. společně s Laurou Kraut, jež se představila v sedle valacha Calgary Tame a klisny Bisquetta. Vletuen chyboval pouze jednou v prvním kole s klisnou Dywis HH a na valachovi Beauville již dokončil s nulou na bodovém kontě, což se hned dvakrát podařilo jeho týmové kolegyni. Se čtyřmi trestnými body tak zvítězili, a i když v průběžném pořadí Global Champions League zůstávají na třetí pozici za Paris Panthers a Riesenbeck International, tak vědí, že jim již nikdo nevezme umístění mezi nejlepší čtveřicí. Ta má garantovaný přímý postup do semifinále při listopadovém Super Cupu GCL, jenž je součástí galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 
 
Ke čtvrté postupové pozici mají zatím blíže St Tropez Pirates, ale teoretickou šanci si drží ještě průběžně pátí Stockholm Hearts. Na šesté Prague Lions se na rozdíl jediného bodu dotáhli Scandinavian Vikings a v polovině tabulky jsou nyní Rome Gladiators s Valkenwaard United. Jejich bodové skóre je totožné a o tom, zda uzavřou základní část série v lepší, či horší polovině, rozhodne až závěrečné klání na konci října v Saudské Arábii. 
 
Global Champions v Římě pokračuje v sobotu, kdy je od 16:10 hodin na programu Longines Global Champions Tour Grand Prix, z níž vzejde čtrnáctý účastník Super Grand Prix v Praze. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE