reklama 11D

Pedro Torres Academy Cup 2022. To nejlepší z Working Equitation v ČR

ikonka

Rekordní počet jezdců v nejvyšší třídě obtížnosti Masters na závodech disciplíny Working Equitation v České republice bude k vidění v rámci IV. Pedro Torres Academy Cup 2022 již tento víkend v areálu LOWE Obořiště nedaleko Prahy.
27.09.2022 09:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Závody Pedro Torres Academy Cup jsou tradičně ukázkou toho nejlepšího z Working Equitation a jako jediné jsou kompletními mezinárodními závody Working Equitation v České republice.
 
Diváci uvidí všechny čtyři testy, které tvoří disciplínu Working Equitation: drezurní test, test ovladatelnosti (překonávání WE překážek podle přesně daných pravidel), test rychlosti (překonávání stejných WE překážek na rychlost) a test s dobytkem (oddělení telete od stáda). 
 
Letošní čtvrtý ročník závodů Pedro Torres Academy Cup je maximálně obsazený. Celkem 47 jezdeckých dvojic si rozdělilo všechny třídy obtížnosti. Výjimečně organizátoři sloučili Mistrovství České republiky WE CSWE a mezinárodní závody IV. Pedro Torres Academy Cup 2022. Mistrovská třída „S“ je tedy hojně zastoupená českými jezdci. Druhou nejvíce obsazenou třídou je třída nejvyšší obtížnosti Masters. V této třídě je rekordní počet čtrnácti jezdeckých dvojic z celé Evropy. To je nejvíce, co kdy bylo na závodech WE v Čechách k vidění. 
 
Účastníci IV. Pedro Torres Academy Cup 2022 jsou z České republiky, Španělska, Holandska, Polska, Rakouska, Německa a Švýcarska. Většina Masters jezdeckých dvojic se účastnila letošního mistrovství světa Working Equitation ve Francii a některé dvojice se dokonce umístily v první polovině výsledkové listiny.
 
„Díky takto vysoké obsazenosti Master třídy špičkovými světovými jezdci mohou vidět zájemci o disciplínu WE skutečně tradiční a kvalitní Working Equitation. Pro pořádající spolek Czech Society for Working Equitation jsou tyto závody důležitým krokem v rozvoji disciplíny Working Equitation v České republice, neboť dají možnost vidět, jak se opravdu tato krásná disciplína má jezdit,“ uvedla Lenka Šteklová z pořádajícího spolku.
 

Psali jsme: Working Equitation má nového mistra světa. Češky bojují dál za tým

 
„Pro vysokou obsazenost Master třídy a početným zastoupením jezdců z celé Evropy jsou závody Pedro Torres Academy Cup ekvivalentem prestižních mezinárodních kompletních závodů Working Equitation. Takových závodů je jen pár za závodní sezonu v celé Evropě, a tak by si nikdo z českých příznivců této disciplíny nadcházející mítink v areálu LOWE Obořiště neměl nechat ujít,“ pokračuje Šteklová.
 
V sobotu 1. října začne zhruba v 15:00 hodin test ovladatelnosti nejvyšší Master třídy. Neděle bude zajímavá již od 9:30 hodin, kdy bude na programu atraktivní test s dobytkem. Následovat bude od 12:00 divácky nejoblíbenější část závodů test rychlosti pro nejvyšší třídy obtížnosti. Přesný časový harmonogram a další informace jsou na adrese www.pedrotorresacademycup.com a na Facebooku pořádajícího spolku CSWE. 
 
„Ti, kteří nebudou moci dorazit do LOWE Obořiště, tak si budou moci po oba dny pustit živý přenos internetové televize EquiTV.cz. Každopádně všem bych ráda doporučila, aby přijeli zažít atmosféru těchto výjimečných závodů na vlastní kůži,“ dodala Lenka Šteklová z Czech Society for Working Equitation.
 
Foto: Magdaléna Straková, poskytla Lenka Šteklová / CSWE



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE