reklama 11D

Královice hostily MČR Working Equitation. Seniorskou mistryní je Slabá

ikonka

Tereza Slabá získala seniorský mistrovství titul ve Working Equitation v rámci šampionátu, který během prvního zářijového víkendu organizovala v Královicích společnost Working Equitation Česká republika. Celkem se jelo o tituly ve třech kategoriích.
06.09.2021 11:28  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 

Ve dnech 3. až 5. září proběhlo v Královickém dvoře u Slaného mistrovství České republiky. Akce pod taktovkou společnosti Working Equitation Česká republika byla propojená s programem Královických slavností a dožínek. 
 
Rozpis mistrovství nabídl vedle řady rámcových soutěží i tři mistrovské kategorie. V šampionátu dětí v třídě Z si bronzovou medaili odvezla Anna Hanzlová, která v sedle Lidky vyšel hlavně test ovladatelnosti, v němž zaznamenala druhý nejlepší výsledek. Stříbro putovalo do rukou Adriany Štolcové v sedle Sunny Day. Té vyšla lépe úvodní drezurní zkouška, v které brala přes 63 procent. Mistryní republiky se stala Alexandra Typoltová. Spolu s Urwnis Jaffou nenašla přemožitele ani v jednom ze dvou testů, přičemž v ovladatelnosti dosáhla výsledku přes 69 procent.
 
V juniorském šampionátu střední obtížnosti absolvovali účastníci tři části: drezuru, test ovladatelnosti a rychlosti. Z třetího místa se radovala Johana Zelená, která s Rigolem zabodovala hlavně v testu rychlosti. Vicemistryní mezi juniory se stala Sarah Ennie Krušinová s Jolly Jokerem. Ta, jako jezdkyně závodící v klasické drezuře, dle předpokladů ovládla právě tuto část. Vítězství patřilo dvojici Kristýna Maternová a Gin Tonic, která si připsala nejlepší výsledek v testech ovladatelnosti i rychlosti. V prvním jmenovaném dostala vysoké hodnocení bezmála 73 procent.
 
Seniorská soutěž kategorie P se skládala rovněž ze tří testů. Bronz v Královicích získal Břetislav Růžička na Legolasovi. Druhé místo obsadila díky naprosto vyrovnaným výkonům Šárka Kopecká na koni Gin Tonic. Mistryní České republiky pro rok 2021 se stala Tereza Slabá, která s Dollom Valmontem vyhrála drezuru i test ovladatelnosti, a ačkoliv v poslední zkoušce dojela až čtvrtá, na zlato to stačilo. 
 

Výsledky najdete ZDE

 
Foto: Kateřina Vojáčková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE