reklama 11C

Working equitation: V Královickém dvoře se jelo o mistrovské tituly

ikonka

Královice u Slaného hostily během prvního zářijového víkendu mistrovství České republiky v disciplíně working equitation pod taktovkou spolku Working Equitation ČR. Vypsány byly čtyři kategorie a my vám přinášíme nejen výsledky, ale i fotogalerii.
08.09.2020 20:37  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 

V Královickém Dvoře u Slaného jste mohli ve dnech 4. - 6. září 2020 sledovat 80 jezdeckých dvojic, které se pod hlavičkou spolku Working Equitation Česká republika ucházely o titul mistra České republiky v kategorii dětí, juniorů, seniorů, týmů nebo se účastnily rámcových soutěží.
 
V pátek ráno na kolbiště předstoupilo celkem sedm soutěžních týmů na slavnostní nástup. Českou hymnou a proslovem ředitelky závodů Šárky Kopecké bylo mistrovství zahájeno. 
 
Děti o mistrovský titul bojovaly v úrovni obtížnosti “Z - základní”, junioři v úrovni “S - střední” a senioři v úrovni “P - pokročilá”. Týmoví mistři pak vzešli ze soutěže, kde se sčítaly výsledky zástupců týmu v soutěžní třídě “Z”, “L”, “S” a “P”. Jezdci startovali podle zvolené úrovně obtížnosti ve 2-3 testech - v pátek absolvovali všichni drezurní test, v sobotu pak předvedli soulad a porozumění se svým koněm na workingových překážkách v testu ovladatelnosti.
 
V sobotních odpoledních hodinách workingové soutěže přenechaly prostor areálu tradičním Královickým slavnostem a dožínkám, které byly spojené s koňskou show plnou nejrůznějších ukázek práce s koňmi. Zde jako již tradičně nechybělo ani krátké představení disciplíny working equitation formou divácky atraktivních paralelních rychlostních jízd na workingových překážkách.
 
V rámci nedělního programu jezdecké dvojice soutěžící v úrovni “S” a “P” ještě musely v rychlostním testu ukázat, jak se vypořádají s náročným kurzem, kde je nutné neustále střídat zrychlení na přejezdech mezi překážkami a naprosté soustředění a zklidnění koně pro správné a rychlé zvládnutí technicky náročných překážek a manévrů.
 

A jak to nakonec vypadalo na stupních vítězů?

 
V kategorii dětí získala mistrovský titul Linda Prause s valachem Playboy Nu King plemene american paint horse, na 2. místě se umístila Tereza Kropáčová s Jolly Joker a 3. místo vybojovala Adriana Štolcová se Sunny Day.
 
Při premiéře v juniorské kategorii obhájila svůj mistrovský titul z předchozích let, kdy soutěžila v kategorii dětí, Kristýna Maternová s lusitánem GinTonicem . Stříbro si letos odnesla Alice Weinfurtová s Gabrielem a bronz vybojovala Jindra Kučerová s Lidkou 2.
 
V seniorské kategorii usilovala o obhajobu mistrovského titulu z loňského roku Tereza Slabá s pony hřebcem WPBR Dollom Valmont a počasí se při jejich jízdě v testu ovladatelnosti postaralo o opravdu dokonalé prověření schopností, když se jim v průběhu jízdy spustil hustý liják a měli tedy podmínky oproti ostatním o něco ztížené. S nepřízní počasí se však dokázali vypořádat a po nedělních speed testech pak bodové skóre ukázalo, že zlato poputuje znovu právě k této jezdecké dvojici. Titul vicemistra pak připadnul stejně jako vloni Jitce Šimouškové s valachem Neapolitano Tuscok a třetí místo vybojovala Petra Čejková s Marcusem.
 
Z týmového mistrovského titulu se nakonec radoval tým “EquiStars” ve složení Tereza Slabá (Dollom Valmont), Babeta Kvapilová (Bankiet), Veronika Slavíčková (Solo Famara XXI-10) a Linda Prause (Playboy Nu King). Po slavnostním dekorování a vyhlášení mistrovských titulů si pak v neděli odpoledne nejmladší děti vyzkoušely závodní atmosféru v soutěži s vodičem “Mladý worker” a jezdci, kteří preferují ježdění bez udidla, si přišli na své v otevřených ČBS soutěžích ze země i ze sedla.
 

Oficiální stránky working equitation můžete navštívit zde: www.wecr.cz

 
Text: Veronika Slavíčková
 
Fotogalerie: Kateřina Vojáčková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE