reklama 11A

Czech Summer Open v Královicích. Kategorii Masters ovládla Polka Zón

ikonka

Královice se o předposledním květnovém víkendu staly dějištěm Czech Summer Open v disciplíně Working Equitation. Mezinárodní závody byly kvalifikací pro mistrovství světa a v hlavní kategorii uspěla Ewelína Zón před dvěma českými jezdci.
23.05.2022 11:59  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 

V Královickém dvoře se ve dnech 20. – 22. května konaly mezinárodní závody s kvalifikací na mistrovství světa v disciplíně Working Equitation. V nejvyšší kategorii, v Ceně Středočeského kraje Masters, bojovali o kvalifikace a o vítězství v Czech Summer Open 2022 jezdci z České republiky a z Polska.  
 
Na šestém místě se umístila Barbora Linhartová, která si do Workingu odskočila z francouzského drezurního obdélníku. Jezdkyně své zkušenosti potvrdila, když zvítězila v drezurním testu, ale bohužel v testu ovladatelnosti nepřekonala s koněm Duque II D´ Atela poslední branku a byla pro nedokončení překážky diskvalifikována. Diskvalifikace pak přišla na stejné překážce i v testu rychlosti. 
 
Pátou příčku získal Polák Matusz Gieryn s koněm Universo z Polska, který byl ovšem diskvalifikován v rychlostním testu pro nesprávně dokončenou překážku "Ulička", kterou v rychlosti neprocouval do konce a obratem pobořil. 
 
Čtvrtá příčka patřila Jitce Šimouškové na lipickém valachovi Neapolitano Tüskot, která jak v drezurním testu, tak v testu ovladatelnosti dosáhla na limity pro kvalifikaci na mistrovství světa. Aby svou kvalifikaci neohrozila diskvalifikací v soutěži, zvolila pro test rychlosti taktiku „na jistotu“. A vyplatilo se. Jezdkyně je po závodech Czech Summer Open 2022 držitelkou kvalifikace pro účast na mistrovství světa. 
 
Třetí dojel Ladislav Kubát s koněm Mister IV, což bylo překvapením i pro samotného jezdce. Tato dvojice nadchla všechny návštěvníky jezdeckého centra včetně hejtmanky Středočeského kraje Mgr. Petry Peckové. Jejich jízdy rychlosti nenechají nikoho sedět. Všichni, kdo je vidí, musí fandit a žasnout nad rychlostí a přesností, s jakou překážky projíždějí. 
 
Stříbro si díky vyrovnaným výsledkům vyjela dvojice Šárka Kopecká a GinTonic. Ta svou účast v soutěži zhodnotila takto: „Byla jsem moc vděčná, že jsem poprvé při závodech měla na opracovišti trenéra Gonzala Soarese z Portugalska, který nám v rozvoji jezdeckého umění velmi pomáhá. Možná i proto jsme dosáhli tohoto úspěchu,“. 
 
Celkovou vítězkou Masters při Czech Summer Open 2022 se stala polská reprezentantka Ewelína Zón se svým Quarterem Little King Pine. Tato dvojice svými jízdami potvrdila kvalifikaci na mistrovství světa a s českým týmem změří síly opět v červenci ve Francii.
 
Text: Šárka Kopecká
 
Foto: Kateřina Vojáčková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE