reklama 11C

Marvin Jüngel se stal druhým nejmladším vítězem hamburského derby

ikonka

V neděli 21. května se konal 93. ročník Německého skokového derby v Hamburku. Z celkových 32 účastníků se dva probojovali po bezchybné jízdě do rozeskakování a v něm strhl vítězství na svoji stranu teprve dvaadvacetiletý Marvin Jüngel.
22.05.2023 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Prestižní Německé skokové derby v Hamburku vyhrál dvaadvacetiletý Marvin Jüngel, který v sedle čtrnáctileté klisny Balou´s Erbin překonal základní kolo bez penalizace, stejně jako Dánka Caroline Rehoff Pedersen s dvanáctiletým holštýnským valachem Calvinem 115.
 
Zatímco dánská jezdkyně inkasovala v rozhodující části soutěže jeden trestný bod za překročení času, německý mladík i napodruhé dojel do cíle bez penalizace a stal se tak po Alwinovi Schockemöhle druhým nejmladším vítězem této divácky atraktivní soutěže. 
 
„Opravdu nemám slov. Během tohoto kurzu se opravdu nemůžete pořádně nadechnout. Zítra má moje matka narozeniny, tak teď to můžeme oslavit obzvlášť dobrým způsobem,“ podotkl Marvin Jüngel. Spokojenost neskrývala ani Dánka Caroline Rehoff Pedersen. „Calvin je neuvěřitelně statečný, má obrovský cval a měla jsem pocit, že se tu cítí dobře,“ konstatovala s tím, že věřila v úspěch. 
 
Na dalších dvou příčkách skončili opět Němci. Třetí místo patřilo Benjaminovi Wulschnerovi s klisnou Bangkok Girl PP a čtvrté Sandře Auffarth na klisně Nupafeed´s La Vista. Oba zaznamenali na základním kurzu jednu chybu, stejně jako další tři dvojice s pomalejšími časy. 
 
Foto: NDR
Zdroj: World of showjumping



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE