reklama 11A

Nikdy nezklame, říká o svém parťákovi hrdina derby v Hamburku Lüneburg

ikonka

Hamburk hostí každoročně jednu z nejslavnějších parkurových soutěží derby na světě. V neděli 2. června se jelo už podevadesáté! Kombinaci klasických překážek s terénními, včetně obávaného překonávání valu, zvládl nejlépe Nisse Lüneburg.
03.06.2019 14:40  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Derby se v Hamburku jezdí 90 let. První ročník se konal v roce 1920 a kurz se od té doby nezměnil. Jezdci překonávají kombinaci klasických překážek s terénními. Symbolem soutěže je val. Po sestupu z jeho strmé stěny čeká na dvojici kolmák, který většina dvojic skáče na dva cvalové skoky.
 
Letošní derby se konalo v neděli 2. června. Na start se postavilo přes třicet jezdců. Celkem dvanáct jich bylo během soutěže vyloučeno. 
 
Naopak bez trestných bodů dojeli do cíle irský reprezentant Shane Breen v sedle Can Ya Makan a domácí jezdec Nisse Lüneburg, který soutěž absolvoval s Cordillem. O jejich pořadí rozhodovalo rozeskakování, v kterém byl rychlejší Němec Lüneburg.
 
Vítěz o svém jedenáctiletém holštýnském valachovi Cordillovi řekl: „Má úžasný charakter. Nekouká napravo nalevo a hlavně mě nikdy nezklame.“ 
 
Dodejme, že třetí místo obsadila německá reprezentantka ve všestrannosti Sandra Auffarth na Nupafeed's La Vista. Ta měla bezkonkurenčně nejrychlejší čas, chybovala však na jednom z kolmých skoků.
 

Výsledky z Hamburku najdete ZDE





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE