reklama 11D

Grand Prix LGCT v Hamburku pro domácího Deussera. Stal se lídrem túry

ikonka

Daniel Deusser v sedle desetiletého hřebce Jasmien v. Bisschop vybojoval v napínavém rozeskakování vítězství v Grand Prix Hamburku a stal se tak lídrem žebříčku Longines Global Champions Tour. Na druhého Pietera Devose má náskok deseti bodů.
02.06.2019 09:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

Do rozeskakování Grand Prix Longines Global Champions Tour v Hamburku postoupily čtyři dvojice. Philipp Weishaupt a hřebec Che Fantastica však na rozdíl od ostatních dvakrát chybovali a zbyla pro ně nemedailová pozice. 
 
Daniel Deusser na hřebci Jasmien v. Bisschop projel zkráceným kurzem nejen bezchybně, ale navíc ze všech nejrychleji. Jeho čas byl 45,95. Druhý Nayel Nassar s koněm Lucifer V byl jen o čtvrt sekundy pomalejší a skončil tak druhý. Těšně pod hranicí 50 vteřin se zastavila časomíra v případě Pedera Fredricsona na valachovi H&M All In.
 
V průběžném bodování je Fredricson čtvrtý s rovnými 100 body. O šest více jich má Ben Maher. Velký náskok mají jak Daniel Deusser se 155 body, tak Pieter Devos, jenž jich má o deset méně. 
 
Sobota v Hamburku byla pro Deussera speciální hned v několika aspektech. „Zaprvé jsem závodil před domácím publikem a zadruhé jsem opravdu věřil, že můj kůň udělá parádní výsledek a že na něj budu pyšný. Věděl jsem, že budu muset zariskovat a zrychlit, to se podařilo a jsem za to vděčný,“ okomentoval vítězství Deusser. 
 
Daniel Deusser pochází z rodiny, která miluje koně. Jeho rodiče měli a dodnes mají velký vliv na jeho kariéru – v dětství se Daniel věnoval více sportům, ale nakonec se rozhodl pro jezdectví. Profesionálně jezdí od 19 let, na svém prvním evropském juniorském šampionátu skončil čtvrtý. Od té doby šla jeho kariéra vzhůru, v roce 2015 získal týmové stříbro na mistrovství Evropy a o rok později slavil bronzovou medaili na olympiádě v Riu. 
 
Daniel Deusser se přidal k pětici Martin Fuchs, Danielle Goldsteinová, Pieter Devos, Jérôme Guery a Julien Epaillard, kteří si zajistili účast v Prague Playoffs 2019 díky vítězství v předchozích kolech seriálu Global Champions. 
 
Série Global Champions pokračuje v Cannes od 6. do 8. června. Celkem se uskuteční v letošní sezoně před závěrečnou Longines Super Grand Prix devatenáct mítinků. Tím dvacátým bude galashow světového parkuru Prague PlayOffs v pražské O2 areně. Konat se bude od 21. do 24. listopadu. Podrobnosti najdete na webu www.gcglobalchampions.com nebo na stránkách www.pragueplayoffs.com.

 

Foto Stefano Grasso/GCL




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE