reklama 11C

Konec sehrané dvojice. Filip Minařík končí ve stáji Petera Schiergena

ikonka

Před devatenácti lety rozbíhal Filip Minařík velkou kariéru v Německu u trenéra Petera Schiergena. Teď se dlouho nerozlučný tandem definitivně rozchází. Oznámil to v oficiálním prohlášení během probíhajícího mítinku v Baden Badenu.
26.08.2019 12:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A
Nejúspěšnější český žokej Filip Minařík odchází ze stáje trenéra Petera Schiergena v Kolíně nad Rýnem, kde s malými přestávkami působil devatenáct let. Od září se chce podle oficiálního stanoviska soustředit na práci u svého hlavního zaměstnavatele hřebčína Schlenderhan. Kromě Minaříka končí v Schiergenově stáji také dlouholetý první jezdec Andrasch Starke, který se od září stává freelancerem.
 
"Rozhodl jsem se dát maximální prioritu trenérovi Jeanu-Pierrovi Carvalhovi a hřebčínu Schlenderhan. Lidsky i sportovně jsem prožil u manželů Petera a Gisely Schiergenových důležitá léta a chci na tomto místě poděkovat za jejich podporu. Sportovně naše spolupráce končí, lidsky si samozřejmě zůstáváme blízcí," uvedl Minařík ve stanovisku, které bylo zveřejněno v pondělí během mítinku v Baden Badenu.
 
"Spolu s Filipem jsme došli k závěru, že pro obě strany bude lepší se rozejít. Jde čistě o sportovní stránku. Člověk jako je on se tak rychle v našem sportu znovu neobjeví," reagoval Schiergen.
 

Čtěte více: Ascot byl moje životní šance. Tu vzpomínku si zarámuju, říká Minařík

 
Filip Minařík v poslední době spolupracuje především s hřebčínem Schlenderhan a trenérem Carvalhoem, pro které v minulých sezonách opakovaně vítězil i na grupové scéně. Několikrát týdně však docházel i k Peteru Schiergenovi a jezdil některé jeho koně.
 
Právě u Schiergena nastartoval neúspěšnější éru svého německého působení a mnoho sezon u něj pracoval jako stájová dvojka. V roce 2000 pro něj vyhrál s Tertullianem svůj první grupový dostih a o tři roky později první grupu 1 na Königstigerovi. V roce 2012 spolu slavili triumf v německém Oaks se Salominou.
 
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE