reklama 11D

Nejen dotace. Jockey Club zvažuje podporu závodištím na spotřebu vody

ikonka

Řídící autorita a jednotlivá závodiště jednají o uzavření nových smluv o zajištění dostihového provozu. Stávající verze klíčového dokumentu pro český turf vyprší na konci roku, Jockey Club ČR usiluje o zajištění nové dohody na čtyři roky.
23.08.2019 10:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Jockey Club ČR zvažuje do budoucna poskytování podpory závodištím na spotřebu vody. Dostihová autorita to ve čtvrtek uvedla na svých internetových stránkách v rámci shrnutí probíhajících jednání s pořadateli dostihů. 
 
Téma zaznělo v rámci jednání obou stran 20. srpna ve Velké Chuchli. Podle Jockey Clubu by se měly pořádání dostihů v období mezi květnem a srpnem, kdy teploty stále častěji přesahují 30 °C, dlouhodobě ujmout především závodiště s vybudovaným závlahovým systémem.
 
"Musíme zajistit kontinuitu dostihového provozu. Tato kontinuita musí jít ruku v ruce s vhodným terénem pro výkon anglického plnokrevníka a s bezpečností pro jeho pohybový aparát," uvedla ve své zprávě Martina Krejčí, generální sekretář JC ČR.
 
Žádné oficiální stanovisko nebo podrobnosti zatím přijaty nebyly. "Proběhla krátká diskuse s pořadateli, kteří shrnuli své zkušenosti a názory ohledně přípravy drah v letních měsících. Ze strany Jockey Clubu ČR byl prozatím deklarován pouze obecný záměr," dodala Krejčí pro server Jezdci.cz.
 

Čtěte také: Poslední test před dostihem roku. Nagano Golda pojede opět Soumillon

 
Dostihová autorita a závodiště jednaly také o návrhu termínové listiny na rok 2020 a smlouvách o zajištění dostihového provozu. Platnost stávajících smluv s pořadateli totiž vyprší na konci letošního roku.
 
Podle prezidenta JC ČR Jiřího Charváta se jedná o klíčovou otázku pro dostihový provoz v příštích letech. Autorita navrhuje novou smlouvu na horizont čtyř let, tedy do roku 2023. Maximální výši poplatků chce zachovat na 4 procentech.
 
Dalšími důležitými změnami oproti dosavadním smlouvám jsou úprava části o postoupení vysílacích práv řídící autoritě a ustanovení, podle něhož by Jockey Club byl jediným subjektem oprávněným jednat s orgány státní správy ve věcech dostihového provozu.
 
Podle zprávy zveřejněné na webu Dostihy.cz jsou podepsány smlouvy s dvěma pořadateli, sedm dalších je před podpisem. Smlouvy se zbylou dvojicí závodišť podle vyjádření JC ČR ještě vyžadují další jednání. "Rádi bychom poděkovali všem pořadatelům za vstřícnost a práci na jednotlivých bodech těchto smluv," dodává ve své zprávě Jockey Club.
 
Návrh termínové listiny na sezonu 2020 byl upraven podle vyjádření jednotlivých pořadatelů, o jeho další podobě se povedou v příštích týdnech další jednání. "Pozitivní zprávou je, že drtivá většina pořadatelů má v plánu minimálně zachovat stejný počet dostihových dnů jako v aktuální sezoně. Celkově by mělo dojít k mírnému nárůstu dostihových dnů," uvedla Krejčí.
 
Konečná podoba termínové listiny má být předložena Radě JC ČR ke schválení v druhé polovině října.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE