reklama 11B

Když je v Drážďanech hic. Podívejte se, jak Češi využili volnou neděli

ikonka

Čeští koně moc často v Drážďanech nevítězí. Toto léto se jim však daří tento trend obracet. Po velké červencové sérii neodjížděly tuzemské stáje s prázdnou ani v neděli 25. srpna. Proklikejte si fotogalerii našeho spolupracovníka Václava Volfa.
26.08.2019 11:20  |  Autor: Václav Volf, Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Pro zobrazení fotogalerie klikněte na obrázek.
 
 

Pětkrát z dostihového víkendu

 
Šampion vytrvalců Nagano Gold doběhl s Christophe Soumillonem třetí v Grand Prix de Deauville. Na vítězného Ziyada ztrácel 2 1/2 délky. Všechny podrobnosti včetně ohlasů z hřebcova týmu najdete v našem nedělním článku.
 
Merano v neděli vidělo unikátní sérii - koně v českém tréninku vyhráli pět ze šesti dostihů programu! Lví podíl na tom měl trenér Ludvík Haris, který postupně zvítězil s Au Pied Leve (proutky na 3300 m), Hidden Flame (1600 m), Finiosem (1400 m) a Galisem (2200 m). Jediným českým vítězem, který nepřicestoval z Krabčic, byl šestiletý Le Moulleau s Janem Kratochvílem, který pro Josefa Váňu staršího ovládl steeplechase na 3550 metrů.
 
Cenné třetí místo v Baden Badenu vybojoval dvouletý Planteur’s Whiskey v dostihu EBF na 1500 metrů. Trenérka Michaela Musialová nasedlala pátého ze Simsonovy ceny Jiřímu Palíkovi. Pro domácí barvy nezačala “Grosse Woche” příliš povzbudivě, největší německý sprint Goldene Peitsche díky tříleté Royal Intervention s Géraldem Mossém ovládla Anglie.
 
Jeden český úspěch se zrodil i ve švýcarském Aarau. Sedmiletý Sweet Red Wine s Janem Odložilem o krk zvítězil ve steeplechase Preis der Mercedes-Benz na 4400 metrů. Syn Ray Of Lighta běhá v barvách rodinné Stáje Dopa - Odložil.
 
Evropský Kůň roku 2018 Roaring Lion musel být utracen po dalším náporu koliky. Čtyřletý bělouš byl v předchozích týdnech už dvakrát operován. Během své veleúspěšné kariéry hřebec vyhrál 8 ze 13 startů včetně čtyř dostihů gr.1. Jeho největšími úspěchy se zrodily v Juddmonte International, Irish Champion Stakes a Queen Elizabeth II Stakes, v Epsom Derby byl třetí.
 
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE