Klasická předzkouška i početné handicapy. Co slibuje zahájení v Mostě

ikonka

Jockey Club ČR zveřejnil přihlášky na první cvalový mítink letošní sezony v Mostě. Do osmi dostihů bylo přijato 120 přihlášek, pole obou vrcholů dne včetně Memoriálu Rudolfa Deyla budou přehledná. Velký zájem byl o dostihy nejnižších kategorií.
11.05.2020 13:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Uzávěrka přihlášek na zahajovací mítink cvalové sezony v Mostě zaznamenala v pondělí dobrý výsledek. Do osmi dostihů, které se poběží 18. května, bylo odevzdáno celkem 120 přihlášek. Oproti různým spekulacím a očekáváním se však nekoná nijak dramatický přetlak, počet předběžných zájemců převyšuje kapacitu dráhy pouze ve třech bodech programu.
 
Poměrně přehledné sestavy míří do hlavního dostihu Memoriálu Rudolfa Deyla i handicapu II. kategorie, do nichž bylo přihlášeno shodně jedenáct koní.
 
V předzkoušce klasické Jarní ceny klisen se sejdou jedničkové vítězky Barthesa, Eternity a druhá z Gerschova memoriálu Achird. Trenér Václav Luka posílá místo nepřítomné šampionky dvouletých klisen Fragy dvojici Aniela a Mequinenza. Solidními výkony se loni uvedly Miluška, Kathy Ames či Renata.
 
Ve dvojkovém handicapu na 2000 metrů by na sebe mohli narazit jedničkoví vítězové Solar Eclipse a Orpheus, účastník loňského derby Well Absolut, na dvojkové úrovni vítězná La Paix či sérioví vítězové v zahraničí Galis a Mo My Dream.
 
Na přihláškách dvojice dostihů pro tříleté se nachází osm uchazečů Českého derby a řada dalších koní s klasickými ambicemi. Největší "tlačenice" je v trojici dostihů IV. a V. kategorie, které přilákaly 18, 21 a 15 koní.
 
 
Ilustrační foto: Barthesa na snímku Marcely Kozové






Štítky: dostihyMost