Kdy začne sezona? Dostihové vedení se sešlo s Vojtěchem i Prymulou

ikonka

Termín začátku dostihové sezony bude zveřejněn minimálně dva až tři týdny před prvním mítinkem, tři dny od oznámení termínu budou publikovány upravené propozice. Ve čtvrtek to oznámil prezident Jockey Clubu ČR Josef Bečvář.
23.04.2020 13:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Prezident Jockey Clubu ČR Josef Bečvář ve čtvrtek odpoledne publikoval stanovisko, podle něhož zůstává nejbližší reálná varianta začátku dostihové sezony 17. květen. Další připravené pracovní varianty zůstávají po dohodě s pořadateli neveřejné.
 
"Důvodem našeho jednání je, že v případě nedodržení termínů začátku sezóny nechceme účastníky dostihového provozu uvést v omyl," uvedl Bečvář v reakci na některé ohlasy z dostihové scény, volající po zveřejnění pracovních termínů.
 
Dostihová autorita prozatím kvůli restrikcím spojeným s nouzovým stavem a omezením pohybu osob zrušila původně plánované dostihové dny až do 16. května.
 
"Termín začátku sezony bude zveřejněn minimálně dva až tři týdny před prvním dostihovým dnem. Do tří dnů od zveřejnění tohoto termínu bude následovat zveřejnění propozic," dodal Bečvář a připomněl, že nepotvrzenou termínovou listinu zatím zveřejnilo pouze Německo.
 

Potvrzeno: Francie uzavře dostihy cizincům, zatím do konce května

 
Prezident Jockey Clubu v úterý projednal návrh opatření s náměstkem ministra zdravotnictví Romanem Prymulou. Ve středu se dostihová delegace tvořená Bečvářem, ředitelem Chuchle Areny Praha Martinem Peckou a ředitelem Dostihového spolku Jaroslavem Müllerem setkala s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a poslanci Milanem Hniličkou a Janem Řehounkem.
 
"Na tomto setkání byl projednán návrh Jockey Clubu ČR k možnosti zahájení sezóny dne 17. května ve Velké Chuchli za zavřenými dveřmi. Zároveň jim byly předány podkladové materiály k dalšímu posouzení, ke kterému by mělo dojít na začátku příštího týdne," upřesnil Bečvář.
 
V příštích dnech tak padne definitivní rozhodnutí jak o startu sezony, tak o příchodu nového generálního partnera Jockey Clubu ČR, který podle Bečváře čeká na potvrzení termínu začátku sezony a je připraven na spolupráci.
 
 
Ilustrační foto: Marek Sekáč