reklama 11A

Jezdci všestrannosti změří v Lipsku síly s parkurovou elitou

ikonka

Soupiska účastníků jedenáctého kola parkurového Světového poháru Západoevropské ligy, které se bude konat v Lipsku, je plná hvězdných jmen. Nic neobvyklého. Zaujala nás však dvě jména ze světa všestrannosti - Michael Jung a Sandra Auffarth.
15.01.2019 16:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

To, že několikanásobný mistr Evropy, olympijský vítěz a mistr světa ve všestrannosti Michael Jung, může úspěšně konkurovat skokanům specialistům na mezinárodní úrovni, je známý fakt. 
 
Tentokrát se vypraví do Lipska na CSI5*, což je mítink nejvyšší obtížnosti započítávaný do Světového poháru, na který je nahlášená kompletní evropská špička. Ale navíc se k němu přidá jeho kolegyně z německé reprezentace ve všestrannosti Sandra Auffarth.
 
Tyto militaristy doplní domácí elita ve složení Daniel Deusser, Marcus Ehning, Christian Kukuk, Marco Kutscher a hlavně Christian Ahlmann, jenž se přesně před rokem právě v hale v Lipsku loučil se svým dlouholetým parťákem hřebcem Taloubetem Z. Svým fanouškům tehdy dopřáli opravdu silný moment, když vyhráli Taloubetovu poslední životní soutěž Grand Prix Lipska. 
 
O body do žebříčku série World Cupu budou usilovat také další Evropané, třeba Italové Alberto Zorzi a Lorenzo de Luca, Švýcaři Pius Schwizer a Martin Fuchs nebo Kevin Staut z Francie. Z mimoevropských jezdců přivítá Sasko Brazilce Yuriho Mansura a Egypťana Sameha El Dahana.
 

Výsledky z Lipska najdete ZDE

Foto: archiv FEI




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE