reklama 11C

Zlatý buben v Basileji pro Ira Twomeyho

ikonka

Ve švýcarské Basileji pokračovalo závodní dění při mezinárodních závodech CSI5*. V sobotu 12. ledna na jezdce čekali zkoušky do 150 centimetrů. Největší soutěží byla cena „Zlatý buben v Basileji“, kde po rozeskakování slavil vítězství Billy Twomey…
13.01.2019 09:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Sobotní den v Basileji by se dal nazvat i trochu odpočinkovým, neboť ti nejlepší nahlášení koně měli za sebou páteční Grand Prix a před sebou nedělní Světový pohár.

O sobotní vrchol se postaral parkur 150 centimetrů vysoký, kde hrál poměrně velkou roli i čas. V základním kole totiž celkem 14 jezdců nechybovalo, pouze osm se jich však dostalo do rozeskakování. Zbylá šestka si totiž na konto připsala jeden trestný bod za překročený čas.

V osmičlenném rozeskakování se nakonec nejvíce dařilo Irům. Pro vítězství si dojel Billy Twomey s desetiletou klisnou Lady Lou, když dokončil bezchybně a v solidním čase 44,08 vteřiny. Následován byl svým krajanem Denisem Lynchem. Tento Ir se představil v sedle teprve osmiletého valacha Dito a za vítězem zaostal více jak jeden a půl vteřiny.

Vítězův čas však byl překonán, a to poměrně výrazně. Zasloužil se o to další Ir, a to tradičně velice rychlý Bertram Allen. S jedenáctiletým GK Casperem se však kvůli chybě nejen nedostal na první místo, avšak ani nezajistil irské obsazení tří nejvyšších pozic. Jeho čas činil 42,87 vteřiny.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE