reklama 11C

Schwizerovo vítězství na domácí půdě

ikonka

Během čtvrtečního dne 10. ledna se v Basileji otevřely brány mezinárodních skokových závodů Světového poháru. Hned na úvod nadchl diváky domácí reprezentant Pius Schwizer, který zvítězil v nejtěžší soutěži prvního dne…
10.01.2019 22:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Nejtěžší soutěží byla během čtvrtečního programu skoková soutěž 150 centimetrů vysoká. V parkuru hodnoceném na čas z počátku příliš mnoho bezchybných jízd k vidění nebylo, v druhé polovině startovního pole se pak jejich počet přeci jen o něco zvýšil. Nakonec se dokončit s nulou na kontě podařilo celkem osmi dvojicím.

Pouze jeden jediný výsledek však představoval čas pod 60 vteřin a bezchybnou jízdu. Jednalo se o skóre Švýcara Piuse Schwizera, který sedlal desetiletého valacha Cortney Coxe. Jezdec měl opravdu solidní náskok na druhého Maxe Kühnera, který se čtrnáctiletým Cornetem Kaluou potřeboval k překonání o téměř tři vteřiny delší čas.

Naopak po vítězství téměř sahal francouzský zástupce Kevin Staut. Tento pravidelně rychlý jezdec však tentokrát s jedenáctiletým Lorenzem inkasoval 4 trestné body za jednu chybu, a tak se s nejlepším časem v soutěži musel spokojit s desátou příčkou konečného pořadí.


Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE