Finále ČPD v Olomouci: Malou rundu vyhrál Knoflíček, velkou Civišová

ikonka

V neděli 26. září vyvrcholil v Olomouci seriál Český pohár ČJF v drezuře. V Malé rudně, která vyvrcholila úlohou vIM/2017 vyhrál Michal Knoflíček s Dublinem 1, ve velké nenašla přemožitele při vGP/2017 Petra Miki Civišová s Mary Lou.
27.09.2021 10:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB

 
Finále Českého poháru ČJF v drezuře na úrovni Intermediate 1 přilákalo do olomouckého Equine Sport Centra poměrně početnou konkurenci. Ve volné sestavě se hned čtyři dvojice přehouply přes 70 procent. 
 
Čtvrtou příčku obsadila Eva Jančaříková, která v sedle osmiletého holandského valacha Verdiho dostala známku 71,500 procenta. Pomyslný bronz vybojoval Jan Zamec. Ten za svůj výkon s El Doradem, který reprezentuje rovněž plemennou knihu holandského teplokrevníka, dostal celkem 71,760 procenta. 
 
Jen o třicet pět setin více zapsala do výsledkové listiny Ema Koputelá. Ta se v Olomouci představila s hanoverským valachem Forrest Gumpem. Vítězem soutěže se stal Michal Knoflíček. S Dublinem 1 si vysloužil hodnocení přesahující 73 procent.
 
Nejvyšší obtížnost nabídla volná úloha Grand Prix. V té byly hodnoceny pouze dvě dvojice. Druhé místo obsadila Michaela Schwarzová na oldenburské klisně Picadoře.
 
Z výhry se radovala Petra Miki Civišová. Ta startovala se svou stájovou jedničkou, klisnou českého chovu jménem Mary Lou. Její výkon ocenili rozhodčí známkou přesahující 67,500 procenta.
 
Foto a video: Karel Rozboud