reklama 11D

Němci mají zlato z ME v drezuře. Mezi jednotlivci vede Bredow-Werndl

ikonka

První sady medailí na drezurním mistrovství Evropy v německém Hagenu byly rozdány ve středu 8. září. Německé týmy ovládly soutěže družstev jak v kategorii seniorů, tak mezi jezdci do 25 let. Jessica von Bredow-Werndl jako jediná získala přes 80 %.
08.09.2021 21:20  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Ve středu 8. září v Hagenu odjela druhá polovina startovního pole své první kolo na mistrovství Evropy v drezuře. Výsledky se započítávaly i do soutěže družstev, kde si mezi seniory nejlépe vedl tým Německa a zaslouženě zvítězil. Členem týmu byla také průběžně vedoucí jezdkyně individuální soutěže Jessica von Bredow-Werndl s klisnou TSF Dalera BB, která jako jediná ve středeční úloze získala přes 80 %. Dalšími členkami týmu byly Isabell Werth s Weihegold OLD, Dorothee Schneider a Faustus a Helen Langehanenberg s Annabelle, jejíž výsledek se škrtal. 
 
Druhé místo a stříbrné medaile vybojoval tým Velké Británie ve složení Charlotte Fry, Carl Hester, Charlotte Dujardin a Gareth Hughes. Bronzovou příčku obsadili Cathrine Dufour, Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald a Charlotte Heering reprezentující Dánsko. Česká republika bohužel svého zástupce ne ME nemá. Nejlepším slovenským jezdcem mezi seniory je Michael Bugan, který se ziskem 67,811 % drží průběžnou padesátou příčku.
 
V seniorské soutěži jednotlivců vede Jessica von Bredow-Werndl se ziskem 84,099 %. Druhý nejlepší výkon předvedla Isabell Werth. Ta získala 79,860 %. Průběžné třetí místo obsadila Charlotte Dujardin, která na Isabell Werth ztrácí pouhých třicet jedna tisícin procenta. 
 
Stejně jako u seniorů, i v kategorii U25 byl nejlepší tým Německa. Ellen Richter s Vinay NRW, Raphael Netz a Elastico, Semmieke Rothenberger v sedle Flanell a Ann-Kathrin Lindner s FBW Sunfire získali nejvyšší procentuální zisk a zlaté medaile. Druzí skončili zástupci Nizozemska. Těmi byli Devenda Dijkstra, Febe van Zwambagt, Jessica Poelman a Jasmien De Koeyer. Bronz vybojoval švédský tým ve složení Nathalie Wahlund, Jennifer Lindvall, Elin Mattsson a Lina Dolk.
 
V čele soutěže jednotlivců je nyní Semmieke Rothenberger s klisnou Flannel. Ta získala za svou úlohu 77,059 %. Za ní se zařadil Raphael Netz s Elasticem a elitní trio uzavírá Jessica Poelman s valachem Chocolate Cookie R. D. P.
 
Foto: FEI / Liz Gregg
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE