Dění v týdnu: V Římě Globálka, doma CCI v Borové a MČR v Kozlovicích

ikonka

Nabitý týden čeká fanoušky jezdectví i samotné sportovce. V Říme se jede další kolo Global Champions za české účasti. Češi budou i na MS dvojspřeží a MS ve vytrvalosti. Doma proběhne CCI v Borové a reiningové mistrovství v Kozlovicích.
07.09.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Druhý zářijový víkend přinese dlouho řadu akcí, na které se mohou soustředit fanoušci českého jezdectví. 
 
Do Říma na další kolo Global Champions se chystá Anna Kellnerová, která se tak opět zapojí do ligové soutěže v barvách Prague Lions. Navíc tam na CSI budou závodit i Anna Marie Vítek, Kristina Vítek a Sára Vingrálková. 
 
Sestry Emma a Charlotte de Moussac se představí na CSI v Paderbornu a Adam, Albert a Oliver Písaříkovi se spolu s Kateřinou Veselovskou vypraví na CSI do Kronenbergu. 
 
Proběhnou dvě mistrovství světa, na nichž nebudou chybět čeští jezdci. Janek Kroupa pojede v Ermelu v sedle koně Gazal V 6 Hektor vytrvaleckou soutěž na 160 kilometrů. Ota Bareš, Alexandr Soukup, Josef Drábek a Petr Novák nastoupí do světového šampionátu dvojspřeží v Kronenbergu.
 
Na domácí scéně se můžeme těšit na mezinárodní všestrannost. CCI3* proběhne v jihočeské Borové. Kozlovice pak hostí tradičně mistrovství České republiky v reiningu. V Litomyšli se v neděli 12. září pojede další Velká cena v rámci Českého skokového poháru a za skokovými soutěžemi se mohou jezdci vypravit i do Olomouce nebo Hradištka u Sadské. Zduchovický areál hostí finále Českého drezurního poháru pony.
 
Ilustrační foto: Stefano Grasso / GCL