Čeští jezdci úspěšně zakončili první týden Sunshine Tour ve Vejeru

ikonka

V neděli 12. února vyvrcholil první týden mezinárodních závodů ve Vejer de la Frontera. Čeští reprezentanti opět zapsali několik pěkných umístění, zástupce jsme měli i v hlavní soutěži, Grand Prix na výšce 155 centimetrů.
12.02.2023 18:35  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

Série mezinárodní závodů ve španělském Vejer de la Frontera známá jako Sunshine Tour má za sebou první týden. Početná česká ekipa si od úterý připsala hned několik skvělých umístění a jinak tomu nebylo ani v neděli 12. února.
 
Grand Prix v rámci čtyřhvězdového CSI se jela s klasickým rozeskakováním a výška překážek dosahovala 155 centimetrů. Za Českou republiku startoval pouze Aleš Opatrný s Forewerem. Náročný parkur na travnatém kolbišti překonali se čtyřmi trestnými body a obsadili konečné dvanácté místo. Vítězem se stal Matthew Sampson a Ebolensky. Soutěž nedokončilo jedenáct jezdců z padesáti startujících.
 
Aleš Opatrný startoval ještě v Big Tour, soutěž na výšce 145 centimetrů na čas dokončil s Hollandem TN bezchybně a umístil se na pátém místě. Devatenáctý v této soutěži skončil Adam Písařík v sedle Danila. Bezchybná byla i Mariana Michlíčková a Leeve Jung 2.
 

Psali jsme: Kateřina Bubáková připisuje ze Sunshine Tour ve Vejeru další umístění

 
Marianě Michlíčkové se dařilo i s jejím druhým koněm. S klisnou Claire obsadila devátou příčku v dvoufázové stopětatřicítce. Z českých jezdců nechyboval ani Oliver Písařík v sedle valacha Conblue. Michlíčková do třetice přidala bezchybnou jízdu z parkuru na výšce 140 centimetrů, a to s koněm Human Leaque. Soutěž dokončil čistě ještě Adam Písařík s Foreverem.
 
V malé túře stále na úrovni čtyř hvězd se dařilo Kateřině Veselovské. S Ecelanem DD odstartovala v dvoufázovém parkuru na výšce 135 centimetrů a po bezchybné jízdě je čas druhé fáze zařadil na osmé místo.
 
Dvoufázový parkur 125 centimetrů vysoký se podařilo dobře zajet Albertu Písaříkovi s Conadou. Dojeli bez trestných bodů a čas stačil na druhé místo konečného pořadí. Třetí skončila Kateřina Bubáková v sedle Kadara V.L. V soutěži přidala jezdkyně bezchybný výsledek ještě s koněm Merlot de Muze, Albert Písařík nechyboval ani s Glierite.
 
Také v pony kategorii jsme měli českého zástupce. Byl jím Patrik Opatrný, který v soutěži na výšce 80/90 centimetrů zvítězil s ponym Night Fever, s Nesquickem přidal ještě třetí příčku.
 
Foto: poskytla Mariana Michlíčková