reklama 11B

Ráda sleduji zlepšení a pokroky svých koní, říká Kateřina Bubáková

ikonka

Letos přechází mezi mladší juniory nadějná parkurová jezdkyně Kateřina Bubáková. V rozhovoru hovořila nejen o svých jezdeckých začátcích, ale také představila svou novou stájovou posilu z Belgie, s níž má za cíl startovat na středně těžké úrovni.
25.03.2021 11:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Nadějná parkurová reprezentantka Kateřina Bubáková se ke koním a k jezdeckému sportu dostala díky své sestře, která s ježděním začala o něco dříve. Poté se rozhodla, že začne sbírat zkušenosti ve sportovních stájích, objevil se první vlastní poník Ida Florima, a tím zahájila Kateřina svou sportovní kariéru. V této době již připravuje své koně v domovské stáji, která se nachází v Kostelním Hlavně a reprezentuje rodinnou společnost Bubák Group.   
 
Jak vzpomínáte na získávání svých prvních jezdeckých zkušeností?  
Své první jezdecké zkušenosti jsem získávala v jezdecké stáji ve Lhotě. Později jsem měla k dispozici dva poníky, Idu Florimu a Quintena. S oběma jsem si užila spoustu zajímavých příhod a získala hodně nových zkušeností. Někdy to bylo snazší a někdy zase méně, ale určitě z té doby doteď čerpám i při práci s mými novými velkými koňmi.  
 
Kdo vás v začátku nejvíce jezdecky ovlivnil a komu vděčíte za ten veliký posun ve vašem ježdění? 
Moje první trenérka byla Alžběta Vojtková, s níž jsem se posunula opravdu hodně daleko a vděčím jí za získání velkého množství zkušeností. Vedle toho mě samozřejmě moc podporuje moje sestra a rodiče, bez kterých bych se takto dále zdokonalovat rozhodne nemohla.  
 

ČTĚTE TAKÉ: Nyna Bartoňková: Občas mě srážely nervy, teď už se umím líp soustředit

 
Vyzkoušela jste i nějaké jiné jezdecké odvětví než právě parkurové skákání?  
Žádné jiné jezdecké odvětví jsem doposud nezkoušela. Parkurové skákání mě baví a naprosto dostatečně naplňuje, v porovnání s drezurou je to pro mě vždy pravý adrenalinový zážitek. Velmi se mi na tomto sportu líbí, že si musím každého koně vždy důkladně připravit a ráda také sleduji zlepšení a pokroky u svých koní.  
 
Kterých dosažených úspěchů si doposud ceníte nejvíce? S kterými koňmi jste byla takto úspěšná?  
Jednoznačně si moc cením svého prvního startu při zduchovickém Poháru národů. Mezi jednotlivci jsem dokonce s westfálskou klisnou Cocoa B skončila při těchto závodech na pátém místě. Další můj skvělý výsledek z loňské sezony jsem zaznamenala v sedle Idy Florimy, s níž jsem na poníkovském mistrovství České republiky skončila na čtvrtém místě.  
 
Co patří mezi vaše aktuální plány do letošní sezony? Proběhly nějaké týmové změny před jejím začátkem? 
Momentálně dosahuji s koňmi úrovně do 130 centimetrů, ale jelikož se přesouvám do juniorské kategorie, tak jsme se rozhodli pro více intenzivní trénink. Pořídili jsme do stáje nového koně, osmiletou belgickou klisnu Nasty Girl de Muze, s níž bych se chtěla ustálit na této úrovni a pravidelně se účastnit mezinárodních závodů. Dále určitě plánujeme zařadit některá kola Českého skokového poháru a v závěru sezony mistrovství České republiky. Takovým našim cílem je dostat se na úroveň soutěží stupně ST.  
 
 
Foto: Equifo – Jan Vlček, Michael Motygin, Little photographer / poskytla Kateřina Bubáková  



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE