reklama 11D

Čeští jezdci úspěšně zakončili první týden Sunshine Tour ve Vejeru

ikonka

V neděli 12. února vyvrcholil první týden mezinárodních závodů ve Vejer de la Frontera. Čeští reprezentanti opět zapsali několik pěkných umístění, zástupce jsme měli i v hlavní soutěži, Grand Prix na výšce 155 centimetrů.
12.02.2023 18:35  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Série mezinárodní závodů ve španělském Vejer de la Frontera známá jako Sunshine Tour má za sebou první týden. Početná česká ekipa si od úterý připsala hned několik skvělých umístění a jinak tomu nebylo ani v neděli 12. února.
 
Grand Prix v rámci čtyřhvězdového CSI se jela s klasickým rozeskakováním a výška překážek dosahovala 155 centimetrů. Za Českou republiku startoval pouze Aleš Opatrný s Forewerem. Náročný parkur na travnatém kolbišti překonali se čtyřmi trestnými body a obsadili konečné dvanácté místo. Vítězem se stal Matthew Sampson a Ebolensky. Soutěž nedokončilo jedenáct jezdců z padesáti startujících.
 
Aleš Opatrný startoval ještě v Big Tour, soutěž na výšce 145 centimetrů na čas dokončil s Hollandem TN bezchybně a umístil se na pátém místě. Devatenáctý v této soutěži skončil Adam Písařík v sedle Danila. Bezchybná byla i Mariana Michlíčková a Leeve Jung 2.
 

Psali jsme: Kateřina Bubáková připisuje ze Sunshine Tour ve Vejeru další umístění

 
Marianě Michlíčkové se dařilo i s jejím druhým koněm. S klisnou Claire obsadila devátou příčku v dvoufázové stopětatřicítce. Z českých jezdců nechyboval ani Oliver Písařík v sedle valacha Conblue. Michlíčková do třetice přidala bezchybnou jízdu z parkuru na výšce 140 centimetrů, a to s koněm Human Leaque. Soutěž dokončil čistě ještě Adam Písařík s Foreverem.
 
V malé túře stále na úrovni čtyř hvězd se dařilo Kateřině Veselovské. S Ecelanem DD odstartovala v dvoufázovém parkuru na výšce 135 centimetrů a po bezchybné jízdě je čas druhé fáze zařadil na osmé místo.
 
Dvoufázový parkur 125 centimetrů vysoký se podařilo dobře zajet Albertu Písaříkovi s Conadou. Dojeli bez trestných bodů a čas stačil na druhé místo konečného pořadí. Třetí skončila Kateřina Bubáková v sedle Kadara V.L. V soutěži přidala jezdkyně bezchybný výsledek ještě s koněm Merlot de Muze, Albert Písařík nechyboval ani s Glierite.
 
Také v pony kategorii jsme měli českého zástupce. Byl jím Patrik Opatrný, který v soutěži na výšce 80/90 centimetrů zvítězil s ponym Night Fever, s Nesquickem přidal ještě třetí příčku.
 
Foto: poskytla Mariana Michlíčková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE