reklama 11B

Osm z Top deseti jezdců LGCT míří do Říma

ikonka

Patnácté kolo letošního ročníku Global Champions Tour na startovní listině přivítá osm jezdců z elitní desítky. V hlavním italském městě budou závodit ve dnech 6. – 9. září. Finále v Doze se blíží a pro GC Playoffs zbývají dvě možnosti kvalifikace…
01.09.2018 09:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Na první pozici se drží Ben Maher, který má nakročeno k prvnímu LGCL titulu ve své kariéře. Tento jezdec by si velice rád zlepšil náladu po nevydařeném kole v posledním kole ve Valkenswaardu. Tehdy se totiž po 8 trestných bodech v sobotní kvalifikační soutěži neprobojoval do Grand Prix. „Musím se teď soustředit, abych získal ještě pár bodů v následujících kolech,“ popsal nejvýše postavený Brit Ben Maher.

Do Říma se však Ben Maher chystá s odpočinutými koňmi, které si strategicky vybral pro místní arénu. Z matematického hlediska má tento jezdec možnost v případě výborného výkonu dokonce uzavřít souboj za titulem. Největším soupeřem mu však bude aktuální světová jednička Harrie Smolders z Nizozemí. Ten je s 234 body na druhém místě v LGCT žebříčku a na Mahera ztrácí 36 bodů.

Místní hvězdou bude Alberto Zorzi, který se bude snažit předvést se v tom nejlepším světle před místními fanoušky. Ten navíc ztrácí na druhého Smolderse pouhý bod. I on by tak mohl ovlivnit pořadí na předních místech v žebříčku.

Z elitní desítky se na startu dále představí Daniel Deuser (Německo), Edwina Tops-Alaxender (Austrálie), Christian Ahlmann (Německo), Scott Brash (Velká Británie) a Christian Kukuk (Německo).

Z dalších úspěšných jezdců se v italském hlavním městě představí také Ludger Beerabum, Simon Delestre, Bertram Allen, Pieter Devos, Peder Fredricson či italský zástupce Lorenzo de Luca.

Závodit se bude v prestižním areálu Stadio dei Marmi. Stadion je jednou z arén ve sportovním areálu Foro Italico, který je domovem italského olympijského výboru. Oba předešlé roky zaplnili diváci všechny volné prostory, které měli k dispozici, aby se podívali na světová jezdecký sport.

 

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva GC

Foto: Stefano Grasso




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE