reklama 11B

Vyrovnané výkony týmů při GCL ve Valkenswaardu

ikonka

V pátek 10. srpna odstartoval v nizozemském Valkenswaardu již 14. mítink série Global Champions 2018. V zahajovací části dvoukolové soutěže týmů Global Champions League dokončilo šest celků bez chyby a dalších osm s jednou chybou – vč. Prague Lions…
10.08.2018 21:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Za Pražské lvy nejprve nastoupil na start Nizozemec Gerco Schröder na 16letém hřebci Glock´s London. Ten se neubránil smolné chybě hned na první překážce, kterou byl mohutný oxer. Glock´s London jej překonal s velkou výškovou rezervou, ale bohužel mu již scházely důležité centimetry na šířku a zavadil o zadní břevno. Zbytek parkuru překonal již bez potíží. 
 
Jeho týmový kolega Niels Bruynseels na 10leté klisně Lady Cracotte si nepřipsal žádný trestný bod, a tak Prague Lions budou vstupovat do sobotního vyvrcholení ligového klání se 4 trestnými body za jednu chybu. Čas 149,85 sekundy je zařadil na průběžné 12. místo. 
 
Stejnou penalizaci má ovšem hned osm družstev na 7. až 14. řádku výsledkové listiny. Tým na 6. místě má pouhý 1 trestný bod za překročení času, a pak je dalších pět s nulou na bodovém kontě. Vše je tudíž zcela otevřené a vedoucí sestavy se velmi snadno mohou ocitnout na konci hodnocení, či naopak. Co je však velmi nepravděpodobné, že favorité celé série London Knight si připíšou další prvenství. Ti totiž na rozdíl od většiny ostatních chybovali v pátek hned třikrát a jsou osmnáctí před St. Tropez Pirates, kteří kvůli vyloučení Edwiny Tops-Alexander s Cinsey již mají poslední pozici jistou. 
 
Sobotní vrchol Global Champions League na parkuru s výškou překážek 155/160 cm začíná ve 14.30 hodin a pojede se při něm opět o kvalifikaci do následující Grand Prix. Postoupí do ní nejlepších 35 dvojic a její start je naplánován na 18. hodinu a 15. minutu. Vítěz Velké ceny se stane už čtrnáctým postupujícím do Super Grand Prix Longines Global Champions Tour, jež se uskuteční během prosincové galashow světového parkuru Prague PlayOffs v O2 areně. 
 
Další podrobnosti o závodech v nizozemském Valkenswaardu najdete na adrese www.globalchampionstour.com/events/2018/valkenswaard.
 
Foto Stefano Grasso/LGCT



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE