reklama 11B

Prague Lions čeká čtrnácté kolo Global Champions

ikonka

Základní část seriálu Global Champions s ročníkem 2018 se pomalu chýlí ke svému závěru. Nizozemský Valkenswaard se stane od 10. srpna dějištěm již čtrnáctého kola. Pochopitelně opět za účasti členů družstva Prague Lions.
08.08.2018 15:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Belgický jezdec Niels Bruynseels, Nizozemec Gerco Schöder a švédský olympijský medailista Peder Fredricson jsou připraveni za Pražské lvy k účasti na dalším mítinku Global Champions. Ten se uskuteční ve Valkenswaardu, v areálu, který je domovem zakladatele celého projektu Jana Topse.
 
První část týmové soutěže Global Champions League se pojede v pátek 10. srpna od 17.15 hodin, kdy se dva z členů Prague Lions budou muset popasovat s překážkami do 155 cm. Druhé kolo, v němž se definitivně rozhodne o pořadí týmů a dalším přídělů bodů do tabulky GCL, přijde na řadu o den později ve 14.30 hodin. Kurz italského stavitele Uliana Vezzaniho, jenž tradičně spolupracuje s pořadateli závodů v tomto seriálu, bude sestaven z překážek s výškou do 160 cm. 
 
Maximální obtížnosti, tedy do 160 cm, bude dosahovat také druhý z vrcholů celých závodů Grand Prix Valkenswaard, jež je na programu v sobotu v podvečer, přesněji od 18.15 hodin. Výsledky rozhodnou o bodech, které si nejvýše postavení jezdci připíšou do žebříčku Longines Global Champions Tour.
 
Tlak na postavení jezdců v bodování obou sérií narůstá. Vždyť po zářijovém kole v Římě přijde individuální finále, které hostí v listopadu katarská metropole Dauhá. Tím však tato prestižní světová túra nekončí. Vše uzavře až sedmnáctý mítink sezony – takzvaná galashow světového parkuru Prague PlayOffs, jež se uskuteční v prosinci v Praze. V rámci posledního závodu se pojede Super Grand Prix určená pro vítěze jednotlivých Velkých cen sezony 2018. V tomto případě známe již třináct účastníků. Jsou jimi Brit Scott Brash, Edwina Tops-Alexander z Austrálie, Belgičan Gregory Wathelet, britský jezdec Ben Maher, nizozemský reprezentant Harrie Smolders, Kolumbijec Carlos Lopez, člen Prague Lions Peder Fredricson ze Švédska, Belgičan Nicola Philippaerts, Shane Breen z Irska, Sameh El Dahan z Egypta, německý jezdec Daniel Deusser, Ital Alberto Zorzi a legenda mezi jezdci Ludger Beerbaum z Německa.
 
Program mítinku v pražské O2 areně ve dnech 13. až 16. prosince bude věnován především Super Cupu, což je speciální soutěže pro šestnáct nejvýše postavených týmů z žebříčku ligy. Ve vedení bodování je družstvo London Knights s 299 body, s odstupem 38 bodů jsou na druhé příčce Valkenswaard United a třetí místo drží Miami Celtics s 206 body. Pražští lvi jsou na jedenácté postupové pozici. 
 
Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Více informací o Prague PlayOffs je na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Ilustrační foto David Horváth / CET



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE