reklama 11C

CICO-W Strzegom 2016 pohledem Miloslava Příhody

Miloslav Příhoda byl nejúspěšnějším českým jezdcem na závodech CICO3*-W ve Strzegomi. Ve dnech 22. – 26. Června si dojel nejen pro krásné druhé místo s Ferreolus Lat, velmi úspěšně však prezentoval Česko v nejtěžší soutěži závodů CICO3*-W...
27.06.2016 11:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Fotogalerie: prohlídka trasy CICO3*-W, foto ze soutěže od Soni Kárové
 
Pro mě osobně to byl první závod Světového poháru. Sice ve Strzegomi startuji v rámci těchto závodů již řadu let, ovšem vždy jen v soutěžích nižších. Jsem moc rád, že jsem měl tento rok koně, s nímž jsem se mohl podívat na strat právě i CICO3*-W mezi jednotlivci.
 
Úroveň těchto závodů byla opět velmi vysoká a konkurence z celé Evropy v podobě 340 koní v 7 soutěžích dokládá oblíbenost těchto závodů. Na startu bylo vidět spousty dvojic , které se chystají do Ria na Olympijské hry – například Jung, Svernnestal, Brecciaroli, Algotson či Donckers. Ti brali tyto závody jako poslední přípravu před odletem do Ria.
 
Krosová trať byla opět plná změn a nových skoků. Asi největší novinkou byla voda, která se od loňského roku předělávala a chystala právě na tyto závody. Ta se nakonec nejvíce projevila na výsledcích, jelikož zde došlo k více než 30 pádům a pořadatel neustále měnil složení skoků v této vodní kombinaci. Nakonec se rozhodl v tříhvězdových soutěžích pro zrušení seskoku do vody přes proutku a došlo k náhradnímu skoku pouze přes kládu.
 
Co se týče mých výkon - vše nezačalo příliš dobře, jelikož pro kulhání a nepravidelnost musel odstoupit můj první kůň v CIC** Eagle Eye, pro kterého tak hned ve středu skončily závody. Pak se naštěstí vše rozběhlo jak jsme si přáli a konečné 2.místo s 6ti letým Ferreolusem v soutěži CCI* a splnění kvalifikací pro MS mladých koní v Lion D'Angers nám dodalo sebevědomí do tří hvězd. Myslím, že tentokrát Captainovi sedlo vše tak, jak mělo, a již od drezury předvedl velmi kvalitní výkon.  Po celou dobu se držel v první 20 výsledkové listiny (na startu bylo 53 koní a 8 týmů do soutěže družstev). Nejlepší výkon předvedl v krose, kde i přes to, že nám již na druhém skoku odletěla pravá přední podkova, předvedl mimořádný výkon. Nikde nezaváhal a šel tak, jak jsem si to naplánoval. Pouze do zatáček jsem musel najíždět opatrněji z důvodu ztráty podkovy. I s mimořádně teplým počasím se vypořádal skvěle, do krosu startoval v 13h a teploměr ukazoval okolo 33 stupňů, což pro krosovou část je velmi nepříjemné a na spoustě koní byla znát značná únava.
 
V neděli nejprve prošel veterinární zkouškou a odpoledne se běžel závěrečný parkur. Captain nepatří zrovna mezi dobré skokové koně, a proto do této zkoušky nastupuji vždy spíše v očekávání, co se stane. Parkur byl dosti technický a samozřejmě na mírách. Ale jak jsem již říkal, Captain měl tento týden formu a i přes tři chyby jsem byl s výsledkem velmi spokojen, jelikož se nám tento výkon počítá jako kvalifikační do soutěžě CCI*** a zase nás přiblížil trošičku blíže ke startu na ME-S v příštím roce. Šampionát se koná právě zde ve Strzegomi.
 
Jediné, co mě mrzí, bylo pár hodně nešťastných pádů našich českých jezdců.  Naštěstí se vše odehrálo bez zranění, avšak třeba u Ivy Baďurové v soutěži CCI*** to byla opravdu smůla. Její Bounty šla naprosto skvěle a do cíle již zbývalo pouze 10 skoků a tento závod jí již na ME-S mohl posunout.
 
 
Mezi další plány jezdce aktuálně patří nejen příprava a soustředění se na mladé militaristy a své mladé koně, ale také trénink na mistrovství České republiky ve skocích, které se koná letos v Martinicích. Jezdec nebude samozřejmě chybět posléze ani na republikovém šampionátu ve všestrannosti.
 
Na kompletní výsledky ze Strzegomi se dostanete ZDE



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE