reklama 11B

Zlatá podkova v Tlumačově pro Coufalíka. Radek Nesvačil ovládl čtyřky

ikonka

V Tlumačově se ve dnech 29. července až 1. srpna konalo další kvalifikační kolo vozatajské Zlaté podkovy. Na závodišti zvaném Bahňák se soutěžilo ve všech kategoriích spřežení. V dvojspřeží, které je hlavní soutěží seriálu, vyhrál Václav Coufalík.
02.08.2021 19:05  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Zemský hřebčinec v Tlumačově se stal dějištěm dalšího kola vozatajské Zlaté podkovy 2021. Jezdci spřežení tam zavítali ve dnech 29. července až 1. srpna.
 
Celkem šest závodníků se představilo v soutěži dvojspřeží pony. První místo vybojovala Monika Pospíšilová, a to zejména díky skvělým výkonům v drezuře a nedělním parkuru.
 
V kategorii jednospřeží předvedl nejlepší maraton i jízdu mezi kuželi Karel Nývlt, celkově to však stačilo na druhé místo, protože za úvodní drezuru dostal až čtvrtou nejvyšší známku. Singly ovládl Jiří Ziegler, kterému se vydařila páteční drezurní úloha i závěrečný vozatajský parkur.
 
V kategorii dvojspřeží, jež je tradičně hlavní soutěží Zlaté podkovy, se blýskl výborným výkonem mezi kužely Milan Domes. Ovšem na nejvyšší příčky to kvůli horším výsledkům z předešlých dní nestačilo. V terénu se dařilo Zdeňkovi Jiráskovi. Ale ani on nedosáhl na vítězství, dojel druhý. Z výhry se nakonec radoval Václav Coufalík, který na svůj tlumačovský triumf „zadělal“ už v první zkoušce, tedy v drezuře. 
 
Mezi čtyřspřežími měla soutěž od samého začátku jednoznačný průběh. Třetí místo bral Petr Vlašic za Jiřím Nesvačilem seniorem. Stylem start-cíl vyhrál Radek Nesvačil, který nenašel přemožitele v žádném ze tří závodních dní. Na svého otce na druhé příčce si udržel náskok pěti trestných bodů. 
 
Foto: Šárka Veinhauerová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE