reklama 11C

Zimní liga je skvělý nápad, říká kapitánka Oranžových tygrů Adéla Potluková

ikonka

Pátým registrovaným týmem pro první ročník Zimní jezdecké ligy jsou Oranžoví tygři, jejichž kapitánkou se stala Adéla Potluková. Společně s ní budou v těchto barvách startovat v Královicích u Slaného Petra Štefková a Petra Tvrdíková.
27.01.2024 11:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytla Adéla Potluková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
„Přijde mi to skvělé. Je to fantastické zpestření Zimního jezdeckého poháru. Při týmových soutěžích je vždy výborná atmosféra, takže i vzhledem k tomu, že to může být zábava, mi to přišlo jako fajn nápad,“ uvedla Adéla Potluková při rozhovoru pro EquiRadio o připravované Zimní jezdecké lize. 
 
„Samozřejmě v tom vidím inspiraci pořadatele od Global Champions League, ale je to skvělá šance pro jezdce závodící v nižších soutěžích, aby si také mohli užít formát závodů podobný GCL.“ Adéla Potluková má obecně velmi ráda halové závody. „V době, kdy pro mě pomine ten největší ruch hlavní sezony, během níž jsem s klienty po venkovních závodech, tak se mohu věnovat také trochu sobě, jelikož koně klientů odpočívají. Pro mě jsou proto halovky skvělé,“ pokračuje kapitánka Oranžových tygrů. 
 
Předešlých ročníků Zimního jezdeckého poháru se Adéla neúčastnila, neboť se věnovala mateřským povinnostem: „Starala jsem se o miminko, takže se těším, že se do toho koloběhu opět vrátím,“ říká odhodlaně. Se sestavováním vlastního týmu proto ani dlouho neváhala. „Jakmile jsem zaregistrovala informaci o připravované lize, hned jsem oslovila pár kamarádů, a nakonec jsme se daly s děvčaty dohromady. Mám z toho velkou radost,“ zmínila Adéla Potluková dvě týmové kolegyně, jimiž jsou Petra Štefková a Petra Tvrdíková. 
 
„Také Zimní jezdeckou ligu považují za super nápad a fajn zábavu. Musely si dát ještě do pořádku nějaké rodinné věci a udělat si na to čas, ale naštěstí se to podařilo. Původně jsem chtěla přizvat ještě Andy Metelkovou, ale říkala, že nemá tak spolehlivého koně. Doufám tak, že příští rok seriál družstev bude pokračovat a Oranžové tygry rozšíříme o čtvrtého člena,“ plánuje v předstihu. 
 
Oficiálním partnerem oranžového celku je Sportovní stáj Telce u Slaného. „Je to moje nové sportovní zázemí. Zatím tam máme stáje pro třicet koní, krásné solárko, halu o velikosti třicet krát šedesát metrů a chytáme se vybudovat i venkovní kolbiště. Časem bychom chtěli pořádat i nějaké hobby závody.“ 
 
Volba označení Oranžoví tygři prý nebyla zpočátku zcela jednoznačná. „Původně jsme neměly tušení o tom, že máme omezený výběr. Dělaly jsme si legraci, že se náš tým bude jmenovat Postarší osoby. To nám tedy nevyšlo, a proto jsme zvolili bojovnější název Oranžoví tygři. Ještě byli ve hře Modří delfíni, protože delfíni jsou dobří skokani, ale přišli mi až příliš smířliví, takže z těchto dvou možností jsem vybrala tygry,“ dodala Adéla Potluková ve vysílání EquiRadia.
 
Zdroj: tisková zpráva Zimní jezdecké ligy
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE