reklama 11C

Bílé lišky povede Gabriela Šimková, zatím nejmladší kapitánka ligových týmů

ikonka

Pravděpodobně nejmladším z kapitánů při prvním ročníku Zimní jezdecké ligy v Královicích u Slaného bude teprve čtrnáctiletá Gabriela Šimková. Její pozvání do týmu Bílé lišky přijali Dominika Hrubešová, Marek Pokorný a Ema Splavcová.
20.01.2024 17:39  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytla Gabriela Šimková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
„Tento koncept soutěží družstev mi přijde jako velké zpestření začátku nové parkurové sezony. Zároveň je to příležitost pro mladé jezdce, jako jsem já, jak nasbírat zkušenosti,“ zmínila Gabriela Šimková v úvodu rozhovoru pro EquiRadio
 
„Na závodech startuji teprve tři sezony, takže se Zimního jezdeckého poháru budu účastnit potřetí. Tyto halové mítinky mám ráda, jelikož při nich mohu startovat jak na velkých koních, tak na ponících. Oproti venkovnímu kolbišti je v hale jiný prostor, dá se tam lépe ovládat koně a jezdec se naučí projíždět obraty,“ pokračuje Gabriela. Zároveň prozradila, že nejprve začala jezdit na velkých koních a až později přesedlala částečně na poníky. „Půlku první sezony jsem měla velké koně a pak jsem dostala jednoho poníka, jehož jsem však měla jen na třech závodech. K pony soutěžím jsem se opět vrátila až minulý rok.“
 
Soutěže Zimní jezdecké ligy se budou konat na úrovni L* a L**, na níž Gabriela Šimková bude teprve sbírat zkušenosti. „V hale jsem parkury stupně L ještě nikdy nešla. Navíc mám novou kobylku, s níž jsem zatím nezávodila, takže doufám, že vše proběhne tak, jak má.“
 
Přestože se Gabriele nápad se Zimní jezdeckou ligou líbil hned od začátku, trochu váhala, zda sestavit vlastní tým. „Nakonec jsem si řekla, že je to pro mě výzva a začala jsem přemýšlet, kdo by mohl být součástí mého týmu. Pak jsem kontaktovala tři jezdce, kteří se mnou té zmíněné sestavě jsou.“
 
A proč padlo rozhodnutí o názvu Bílé lišky? „Liška je pro mě symbol divokosti, chytrosti a mrštnosti. Bílá symbolizuje neurčitost, absolutní svobodu a nové začátky,“ připraveně odpověděla na jednu z očekávaných otázek v rámci úvodních rozhovorů se všemi kapitány družstev. 
 
Pozici oficiálního týmového partnera zastala maminka Gabriely se svojí společností Kovářová reality. „Maminka se mnou objíždí všechny závody a jsem jí i tátovi moc vděčná za to, že mě podporují. Mamka měla velkou radost, že se podařilo tým sestavit, a že nasbíráme nové zkušenosti.“
 
Tři týdny před začátkem seriálu kapitánka Bílých lišek už pomalu přemýšlí o tom, kdo ze čtveřice členů družstva odstartuje hned na prvních závodech. „Ještě to nemáme úplně rozdělené na jednotlivá kola, ale určitě se jako kapitán nechci rozhodovat na poslední chvíli. Nemám to ráda a určitě tak nechci nechávat ostatní kolegy dlouho v nejistotě, zda odstartují v lize, nebo půjdou jen mezi jednotlivci,“ dodala Gabriela Šimková ve vysílání EquiRadia.
 
Týmové ligy se může účastnit až deset týmů sestavených ze tří nebo čtyř jezdců s platnou jezdeckou licencí ČJF. Do seriálu je nutné tým včetně všech jmen jezdců písemně přihlásit u pořadatele závodů, jímž je SK Artego v čele s Alešem Suchánkem. Po potvrzení přihlášky ze strany pořadatele je nezbytné zaplatit do stanoveného termínu zápisné ve výši 10.000 korun, ale je potřeba dodat, že v rámci soutěží započítávaných do Zimní jezdecké ligy nahlášené dvojice neplatí startovné. 
 
Skokové soutěže týmů se uskuteční na stupni obtížnosti L* až L**. Výsledek každého celku se skládá ze součtu trestných bodů a časů obou zúčastněných dvojic. Týmy obdrží za umístění body do žebříčku a do celkového pořadí v seriálu budou započítány výsledky se všech čtyř kol. V případě rovnosti součtu bodů rozhodne o konečném pořadí lepší umístění ve finále. Kompletní pravidla jsou publikovaná na webu www.jezdeckypohar.cz.
 
Zdroj: tisková zpráva Zimní jezdecké ligy
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE