reklama 11B

Zlatí lvi jdou do ligy se čtyřmi zkušenými jezdci. Kapitánkou je Portychová

ikonka

Velmi silným týmem pro první ročník Zimní jezdecké ligy budou zajisté Zlatí lvi. Kapitánku Lindu Portychovou spojuje s Filipem Doležalem, Miloslavem Příhodou a Jiřím Tmějem role ambasadorů jedné české značky jezdeckého oblečení.
21.01.2024 06:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytla Linda Portychová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
„Zavolal mi Míla Příhoda, že mě viděl na seznamu přihlášených do Královic a napadlo ho sestavit tým pro Zimní jezdeckou ligu z jezdců EquiSoulu. Já jsem byla z toho nápadu nadšená, protože je to zase něco jiného než to klasické zimní skákání, které je spíš tréninkové. Tak jsme napsali zbytku týmu a všichni byli pro,“ prozradila hned v úvodu rozhovoru pro EquiRadio Linda Portychová.
 
Role kapitánky na ni tak trochu zbyla, aniž by to členové družstva mezi sebou podrobněji řešili. Název týmu vybrala majitelka značky EquiSoul Olga Jindrová. „Jsem moc ráda, že nám umožnila tým ambasadorů sestavit. Doufám, že název Zlatí lvi k nám bude sedět,“ konstatovala Linda s úsměvem. Srovnání s celkem Prague Lions startujícím při Global Champons League se totiž velmi nabízí. „Globálku sleduji velmi pravidelně, jelikož moje bývalá stájová kolegyně Jodie Hall McAteer byla také v jednom z týmů, a když jsme se připravovaly v Nizozemsku v jedné stáji, tak to člověk prožíval ještě o něco více. Myslím si, že i na té národní úrovni to je velké zpestření. V únoru ještě přece jenom člověk nemá úplně motivaci na menších halových závodech jít takzvaně do plných, protože ještě o nic moc nejde. Takže jsem moc ráda za takovouto novinku.“ 
 
Na domácích halových závodech se Linda představí zhruba po pěti letech. „I před tím, když jsem byla stabilně v České republice, tak jsme v zimě jezdili na jarní túru do Španělska a tu halovou sezonu jsme spíš přeskakovali. Je to tedy opravdu dlouho, co jsem na českých halových závodech nestartovala. Ani tentokrát nebudu na všech kolech, ale jen na těch únorových, jelikož v březnu s koňmi odjíždím do španělské Olivy. Ale třeba Míla Příhoda již hlásil, že by měl startovat při všech kolech Zimního jezdeckého poháru,“ upřesnila Linda s tím, že právě zmíněný týmový kolega pravděpodobně na druhou polovinu série od ní převezme pomyslnou kapitánskou pásku. 
 
Týmové ligy se může účastnit až deset týmů sestavených ze tří nebo čtyř jezdců s platnou jezdeckou licencí ČJF. Do seriálu je nutné tým včetně všech jmen jezdců písemně přihlásit u pořadatele závodů, jímž je SK Artego v čele s Alešem Suchánkem. Po potvrzení přihlášky ze strany pořadatele je nezbytné zaplatit do stanoveného termínu zápisné ve výši 10.000 korun, ale je potřeba dodat, že v rámci soutěží započítávaných do Zimní jezdecké ligy nahlášené dvojice neplatí startovné. 
 
Skokové soutěže týmů se uskuteční na stupni obtížnosti L* až L**. Výsledek každého celku se skládá ze součtu trestných bodů a časů obou zúčastněných dvojic. Týmy obdrží za umístění body do žebříčku a do celkového pořadí v seriálu budou započítány výsledky se všech čtyř kol. V případě rovnosti součtu bodů rozhodne o konečném pořadí lepší umístění ve finále. Kompletní pravidla jsou publikovaná na webu www.jezdeckypohar.cz.
 
Zdroj: tisková zpráva Zimní jezdecké ligy
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE