reklama 11C

Šedí vlci budou při Zimní jezdecké lize 2024 v Královicích domácím týmem

ikonka

Také druhý přihlášený tým do prvního ročníku Zimní jezdecké ligy má ve svém čele ženu. Kapitánkou Šedých vlků se stala Veronika Trčová. Společně s ní budou bojovat o co nejlepší umístění Lukáš Sojka a Jan Studnička.
13.01.2024 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytla Veronika Trčová, grafika: Equin  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
„Za mě je to super novinka. Myslím, že to může být zajímavé jak pro jezdce, tak pro diváky. Je to něco, co jsme na domácích závodech ještě neviděli, takže se na to moc těšíme,“ uvedla v rozhovoru pro EquiRadio Veronika Trčová.
 
Stejně jako organizátoři Zimní jezdecké ligy, i kapitánka Šedých vlků pravidelně sbírá inspiraci při Global Champions League. „Tuto sérii sledujeme pravidelně a každý rok jezdíme do Prahy na Super Cup při Prague Playoffs. Vždy se na to moc těšíme, a i když Zimní jezdecká liga je na nižší úrovni, tak se nemůžeme dočkat i této národní obdoby týmové soutěže.“ Veronika také prozradila, že kromě celku Pražských lvů patří mezi její oblíbené Riesenbeck International Ludgera Beerbauma. 
 
Se sestavením vlastního družstva pro královickou ligu neváhala dlouho. „S ostatními jezdci jsme se shodil, že to je super nápad, a tak jsem moc dlouho neváhala. Vzhledem k tomu, že se seriál koná v Královicích, což je na pro mě a Lukáše domovská stáj, tak jsme si řekli, že se týmové série určitě budeme účastnit,“ zmínila kapitánka. „O sestavě týmu jsme se bavili s Lukášem a jelikož je Honza Studnička náš dobrý kamarád, tak jsme ho rádi mezi sebe vzali. Zůstali jsme u tříčlenné sestavy a čtvrtého jezdce jsme již nehledali.“
 

Nepřehlédněte: Černé pumy povede Sára Dvořáková. V týmu jsou s ní Pospěch a Netušil

 
Volba pro označení týmu prý nemá hlubší myšlenku. „Označení Šedí vlci přišlo úplnou náhodou a nemá to žádné odůvodnění. Původně jsem si myslela, že bychom barvu vybrali podle koní, na nichž pojedeme, ale jelikož jsme zjistili, že každý máme úplně jinak barevného koně, tak jsme se zkrátka rozhodli pro Šedé vlky. Určitě přemýšlíme, že do šedé barvy sladíme alespoň podsedlové dečky a asi ještě něco určitě vymyslíme, aby té šedé barvy bylo víc,“ upřesnila Veronika Trčová. 
 
„Při Zimní jezdecké lize s námi bude spolupracovat dodavatel belgických sedel Ikonic a je tak naším oficiálním partnerem. Kdo bude za tým startovat v jednotlivých kolech, to se budeme rozhodovat až na poslední chvíli. Uvidíme, jak budou skákat naši koně, ale každopádně bychom se všichni chtěli nějak prostřídat,“ dodala kapitánka Šedých vlků ve vysílání EquiRadia.
 
Týmové ligy se může účastnit až deset týmů sestavených ze tří nebo čtyř jezdců s platnou jezdeckou licencí ČJF. Do seriálu je nutné tým včetně všech jmen jezdců písemně přihlásit u pořadatele závodů, jímž je SK Artego v čele s Alešem Suchánkem. Po potvrzení přihlášky ze strany pořadatele je nezbytné zaplatit do stanoveného termínu zápisné ve výši 10.000 korun, ale je potřeba dodat, že v rámci soutěží započítávaných do Zimní jezdecké ligy nahlášené dvojice neplatí startovné. 
 
Skokové soutěže týmů se uskuteční na stupni obtížnosti L* až L**. Výsledek každého celku se skládá ze součtu trestných bodů a časů obou zúčastněných dvojic. Týmy obdrží za umístění body do žebříčku a do celkového pořadí v seriálu budou započítány výsledky se všech čtyř kol. V případě rovnosti součtu bodů rozhodne o konečném pořadí lepší umístění ve finále. Kompletní pravidla jsou publikovaná na webu www.jezdeckypohar.cz.
 
Grafika: Equinet
Zdroj: tisková zpráva Zimní jezdecké ligy
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE