reklama 11C

Zemřel šejk Hamdan. Vlivnému majiteli a chovateli bylo 75 let

ikonka

Ve věku 75 let zemřel jeden z nejúspěšnějších majitelů a chovatelů moderní dostihové historie šejk Hamdan Al Maktúm. Modro-bílé barvy staršího bratra dubajského vládce se za čtyřicet let staly jednou z ikonických kombinací světového turfu.
24.03.2021 09:45  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

Nejslavnějšími koňmi Hamdana Al Maktúma byli vítězové britského derby Nashwan a Erhaab, dále v Breeders’ Cup Classic úspěšný Invasor, vítěz Belmont Stakes Jazil či fenomenální sprinter Battaash. Dvakrát se radoval z triumfu v Dubai World Cupu prostřednictvím Almutawakela a Invasora, Melbourne Cup získal s dvojicí At Talaq a Jeune.

Mezi lety 1990 a 2020 se Hamdan Al Maktúm stal osmkrát šampionem majitelů ve Velké Británii. Srdcem jeho plnokrevného impéria Shadwell, které vzniklo v roce 1984, byl Nunnery Stud, vlastnil také irský Derrinstown Stud a americkou Shadwell Farm. Zároveň zůstával po čtyři dekády jedním z klíčových hráčů na světových dražbách.

Dostihovému sportu propadl šejk Hamdan, který až do poslední chvíle působil jako ministr financí a průmyslu Spojených arabských emirátů, během studií v Londýně. Podobně jako mnozí jiní krajané dělil svou přízeň mezi anglického a arabského plnokrevníka.

 

Video: Příběh Nashwana

 

Foto: Racing TV




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE