reklama 11C

Brunch Royal rozdílem třídy. Bartoš a Váňa triumfovali v Lyonu

ikonka

Osmiletý Brunch Royal v sobotu vstoupil vítězně do sezony. Hnědák stáje Scuderia Aichner SRL pod Josefem Bartošem lehce ovládl cross country na 4500 metrů v Lyonu Parilly a dostal se přes 1,1 milionu korun na vyběhaných dotacích.
20.03.2021 15:18  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D

Trenér Josef Váňa a stáj Scuderia Aichner SRL slaví první letošní vítězství ve Francii. Čtvrt roku po prosincovém úspěchu Sternkranze v Cagnes-sur-mer se v sobotu prosadili výborným výkonem žokeje Josefa Bartoše s Brunch Royalem v cross country na závodišti Lyon Parilly.

Osmiletý valach stáje Scuderia Aichner SRL, který za poslední dva roky vyhrál šest ze svých sedmi startů a ve Francii se představil vůbec poprvé, vstupoval do sezony v Prix Verdi (4500 m, 21 000 eur) jako sázkový favorit 22:10 a s nejvyšší nesenou váhou v poli 70 kg.

Bartoš zpočátku nikam nespěchal. První polovinu členitého kursu - obsahujícího několik stolů, seskoků, procválání vodou i vyběhnutí na kopec - absolvoval v zadní části pole s poměrně velkou ztrátou na přední koně. Postupně si však lepšil pozici a v posledním kilometru razantně nastoupil. Závěrečnou překážku už skákal v čele a v cílové rovině lehce odešel od soupeřů. Druhé v cíli Flash Tiepy nadělil 8 1/2 délky.

 

Čtěte také: Rachael Blackmore si podmanila festival. Vedle sáhla jen v Gold Cupu

 

"Dostih byl hodně členitý a zajímavý, zase trochu něco jiného, než na co jsem zvyklý. V první půlce to bylo pro mě i Brunch Royala více méně seznamování s dráhou, pak se rozešel a začal ty stoly řešit mnohem líp než na začátku. Někdy ve třech čtvrtinách trati jsem ho mohl vypustit. Brunch Royal je dobrý, má výborný závěr a na to jsem spoléhal. On to vydržel až domů, takže jsme moc spokojení," řekl Josef Bartoš po doběhu serveru Jezdci.cz.

Za dobu v českém tréninku získal Brunch Royal sedmé vítězství z dvanácti startů, sumou vyběhaných dotací se přehoupl přes 1,1 milionu korun.

Druhému českému zástupci Sansirovi nachystal Bartoš v proutěných překážkách Prix du Mont-Verdun (3800 m, 21 000 eur) podobný průběh z pozice jako Bruch Royalovi. Zhruba v polovině dostihu mu však při doskoku spadl pod nohy jeden ze soupeřů. Sansiro po vzájemném kontaktu sice pokračoval v dostihu, ale vypadl z rytmu a do cíle se dostal na osmém místě, 46 délek od vítěze.

"Tou kolizí pro nás prakticky skončil dostih. Jsem rád, že jsme nespadli, ale už to nebylo ono a nedostali jsme se tam, kde jsme měli v dostihu být. Jinak tam určitě byla šance skončit do pátého místa," zhodnotil Bartoš.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE