reklama 11A

Dostihová sezona by mohla začít 18. dubna v Mostě, uvedl Jockey Club

ikonka

Jednání Jockey Clubu ČR se státem nadále pokračují, oznámila dostihová autorita. Jisté je zatím pouze to, že v první polovině dubna se žádné dostihy v Česku konat nebudou. Nejčasnější varianta startu sezony počítá s 18. dubnem v Mostě.
18.03.2021 18:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Jockey Club ČR ve čtvrtek podvečer oficiálně potvrdil, že dostihová sezona nezačne v pondělí 5. dubna, jak bylo původně plánováno. O několik hodin dříve oznámil zrušení zahajovacího mítinku s Gomba handicapem i jeho pořadatel Chuchle Arena Praha.

"Aktuálně pracujeme s variantou, že dostihová sezona bude zahájena 18. dubna v Mostě. O konkrétních termínech dostihových dnů vás budeme informovat na základě výsledků jednání s orgány státní správy, s nimiž komunikujeme o podobě podmínek, za kterých bude možné dostihy uspořádat," oznámil Jockey Club ve stručné tiskové zprávě.

S jistotou se tak neuskuteční dostihové dny 5. 4. (Gomba handicap) a 18. 4. (Velká dubnová cena) v Praze. Mítink plánovaný na 10. 4. v Mostě (Memoriál Rudolfa Deyla) by mohl být pouze termínově přesunut.

Jak ve čtvrtek odpoledne uvedla Chuchle Arena Praha, Jockey Club ČR podpoří úvodní část sezony, která bude redukována na nejdůležitější termíny, což v případě chuchelského závodiště znamená klasické dostihy a jejich předzkoušky.

"Pokud bude možno, první dostihový den proběhne v neděli 25. dubna," napsal médiím dostihový manažer Chuchle Areny Praha Jiří Zlámaný s tím, že klasické dostihy a jejich předzkoušky v Praze by si za optimálních okolností podržely své původní termíny:  25. dubna – Memoriál prof. Václava Michala, 16. května – Velká jarní cena, 5. června – Velká červnová cena a 27. června – České Derby. "Konkrétní propozice těchto dostihových dnů ještě musí schválit Rada Jockey Clubu ČR," upozornil Zlámaný.

Otázkou zatím zůstává, v jakých termínech a za jakého financování zasáhnou do jarní části sezony menší pořadatelé. Závodiště Slušovice tento týden deklarovalo odhodlání zachovat dostihový den 15. května, pořádat dostihy chtějí také Lysá nad Labem a Brno.

O překážkových dostizích se dosavadní oficiální informace nezmiňují. Záměr vypsat dostihy přes proutěné překážky a steeplechase však zveřejnily Slušovice.

Ilustrační foto: Ivan Krejza




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE