reklama 11B

Rachael Blackmore si podmanila festival. Vedle sáhla jen v Gold Cupu

ikonka

Osmiletý Minella Indo v sedle s Jackem Kennedym vyhrál po skvělém výkonu Cheltenham Gold Cup. Královnou letošního National Hunt Festivalu se však stala v cíli druhá Rachael Blackmore, první žena v čele festivalové statistiky jezdců.
19.03.2021 18:42  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

Irská dominance na překážkovém festivalu v Cheltenhamu dosáhla v pátek rekordních rozměrů. Irové nasbírali třiadvacet vítězství a obsadili první tři místa v Cheltenham Gold Cupu v pořadí Minella Indo - A Plus Tard - Al Boum Photo.

Nejúspěšnějším jezdcem festivalu se poprvé v historii stala žena. Rachael Blackmore vybojovala šest vítězství a za celý týden udělala jedinou chybu, když si z dvojice svěřenců Henryho de Bromheada v Gold Cupu si vybrala A Plus Tarda a pohrdla Minellou Indo, kterého dosud pravidelně jezdila.

Když v posledním oblouku zeslábl dlouho vedoucí Frodon, dostal se před něj nejprve na druhém místě cválající Minella Indo a v těsném závěsu za ním A Plus Tard a Al Boum Photo. Osmiletý valach pod Jackem Kennedym rychlé tempo prostál až do konce a porazil o 1 1/4 délky dotírajícího A Plus Tarda. Vítěz dvou posledních ročníků Al Boum Photo ztrácel dalších 4 1/4 délky.

 

Čtěte také: Dostihová sezona by mohla začít 18. dubna v Mostě, uvedl Jockey Club

 

De Bromhead kromě doběhu raz-dva završil unikátní festivalový hattrick. Jako první trenér ovládl v rámci jednoho týdne Gold Cup, Champion Hurdle a Champion Stakes.

"Oba naši koně měli ideální průběh dostihu. Minella Indo je skutečný vytrvalec, A Plus Tard má zase výborné zrychlení. Za poslední překážkou jsem si ale myslel, že se přes oba dostane Al Boum Photo. Minella Indo byl dnes brilantní. Hned po dostizích vyrážím, abych stihl přejet domů a pak nás čeká pět dní v karanténě," poznamenal de Bromhead.

Jack Kennedy se v 21 letech stal nejmladším vítězem Gold Cupu od roku 1926, kdy triumfoval dvacetiletý Tim Hamey. "O tomhle jsem snil od dětství, pro tohle žiju. Stále tomu nemůžu uvěřit," radoval se sérií zranění pronásledovaný žokej, který přišel o loňský festival kvůli zlomené noze.

"Ocitli jsme se vpředu dost brzy, ale nechtěl jsem Minellu zklamat. Dával do toho všechno, tak jsem ho už nechtěl dál držet. Za posledním skokem zastříhal ušima a zpomalil, ale nebylo to únavou. Slyšel jsem zezadu Rachel a on se do toho zase opřel. Je to neuvěřitelná třída," dodal.

Rachael Blackmore převzala na konci odpoledne od A.P. McCoye trofej pro nejúspěšnějšího jezdce festivalu. Svou skvělou bilanci v pátek ještě vylepšila úspěchem v JCB Triumph Hurdle na Quilixiosovi. V hřebčíně Fährhof narozený valach porazil v souboji německých odchovanců Adagia, kterého dříve připravoval Pavel Vovčenko.

Foto: Racing TV




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE