reklama 11C

Zariyannka veze dotaci z Marseille, v Grand Prix doběhla těsně šestá

ikonka

S trojicí koní startoval trenér Zdeno Koplík na středečním mítinku v Marseille Pont de Vivaux. Na pískové dráze zaznamenala nejlepší výsledek Zariyannka, která zůstala těsně za tabulí v classe 1 Grand Prix de Marseille-Vivaux (2000 m, 50 000 eur).
23.06.2021 18:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Vystoupení loňské vítězky Oaks na jihu Francie mělo nervózní předehru, když Zariyannka při vstupu na dráhu ztratila Enzo Crubleta. Mladý jezdec však vyvázl nezraněn a po menší prodlevě a prohlídce službukonajícím lékařem se přesunul ke startovacím boxům, kde se na klisnu stáje Lokotrans Slovakia CZ opět vyhoupl.

V samotném dostihu využil startovní pozice u bariéry a usadil Zariyannku na průběžném pátém místě. V posledním oblouku se účastnici mezinárodního handicapu při Saudi Cupu nepodařilo zachytit nástup nejlepších, ale dál bojovala o konec tabule. Ten nakonec o krátkou hlavu nestihla, ale i za šesté místo asi 6 1/2 délky od někdejšího gr.3 vítěze Diamond Vendome brala dotaci.

O půl hodiny později nastoupili tréninkoví kolegové Fils de l'Air a Everest Hill do classe 4 Prix de Bollene (1500 m, 14 000 eur). Lepší z dvojice veteránů byl v cíli sedmý Fils de l'Air, který sice přišel se slušným závěrem, ale ze zadní pozice už pouze stihl korigovat vstupní ztrátu na asi 6 délek. Everest Hill následoval na osmém místě.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE