reklama 11A

Zariyannka ani Polka v "Opeře" neuspěly, vítězství bral Soumillon

ikonka

Vítězka Oaks Zariyannka v neděli změřila síly se špičkovou mezinárodní konkurencí v Prix de l'Opera Longines (Gr.1, 2000 m, 300 000 eur). Hnědka stáje Lokotrans Slovakia CZ pod svým stálým žokejem Radkem Koplíkem doběhla jedenáctá z dvanácti klisen.
04.10.2020 17:27  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

K dosud nejtěžšímu startu své kariéry nastoupila Zariyannka jen tři a půl měsíce poté, co zahájila kariéru v Jarní ceně klisen. Na hluboké dráze v Longchamp se v rychle rozběhnutém dostihu držela na předposledním místě a v cílové rovině ji Radek Koplík vytáhl do vnější stopy. 400 metrů před cílem se na okamžik zdálo, že klisna trenéra Zdena Koplíka se začíná rozbíhat, soupeřky jí však záhy odskočily.

Vítězství vybojovala ryzka Tarnawa s Christophem Soumillonem, která i ve třetím startu udržela letošní neporazitelnost. Svěřenkyně Dermota Welda v barvách Aga Khana při svém lehkém úspěchu v Qatar Prix Vermeille porazila o 3 délky čerstvě pátou z Ceny vítězného oblouku Raabihah, tentokrát však musela bojovat a až v samém závěru udolala výborně běžící Alpine Star a Audaryi. Zariyannka na ni ztrácela asi 17 délek.

Polská hvězda Inter Royal Lady měla pod Szczepanem Mazurem optimální průběh z pozice a v cílové rovině se solidním finišem posunula na výsledné osmé místo, do boje o přední příčky však ani na okamžik nezasáhla.

Francouzský handicaper před nedělí ohodnotil polskou klasickou vítězku známkou 42,5, Zariyannka dostala po pátém místě v Rakouském derby handicap 35,5.




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE