reklama 11A

Krize v Badenu: Pořadatel kvůli Covidu-19 vypoví pronájem závodiště

ikonka

Subjekt Baden Racing, který posledních deset let pořádá dostihové mítinky v Baden Badenu, si kvůli výpadku příjmů během pandemie nemůže dovolit nadále platit vysoký pronájem areálu. Jeho šéf Andreas Jacobs naznačil, že se chystají jednání s obcí.
01.10.2020 09:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Pořadatel dostihů v německém Baden Badenu vypoví ke konci roku smlouvu o pronájmu závodiště. Důvodem jsou vysoké ztráty kvůli pandemii Covidu-19, uvedla ve středu společnost Baden Racing v tiskové zprávě
 
"Jako největší pořadatel dostihů v Německu jsme nuceni sáhnout k nouzové brzdě a využijeme možnosti vypovědět smlouvu o pronájmu ke konci roku. Ztráty kvůli koronakrizi jsou dramatické. Nejsme proto schopní nadále platit obci Iffezheim pronájem ve výši 200 000 eur ročně,” řekl prezident Baden Racing Andreas Jacobs.
 
"Jsme ve stejné situaci jako mnozí další pořadatelé, hoteliéři a gastronomové, které zasáhl dlouhodobý výpadek příjmů a zlepšení zatím není na dohled. Doufáme v zájmu dostihového sportu i celého regionu, že spolu s obcí najdeme řešení, jak udržet více než 160 let dlouhou tradici naší dráhy," dodal Jacobs.
 
Závodiště Iffezheim u Baden Badenu bylo založeno 1858. Baden Racing pořádá tamní dostihy sestávající ze tří mítinků na jaře a na podzim od roku 2010. Za tu dobu společnost podle svých odhadů investovala více než pět milionů eur a na dotacích bylo vyplaceno kolem 24 milionů eur, napsal server Galopponline.
 
Stávající smlouva o pronájmu závodiště byla podepsána v roce 2015 s platností na dvacet let. Letošní jarní i podzimní mítink, které tradičně patří k nejpopulárnějším akcím německé sezony, se musely kvůli vládním restrikcím běhat před prázdnými tribunami.
 
Pořadatel přesunul Velkou cenu Badenu na polovinu září v naději, že se bude smět vrátit aspoň část publika. To se však nakonec nestalo a kvůli výpadku příjmů ze vstupného bylo několik dostihů škrtnuto či přesunuto na jiná závodiště. Poslední letošní dostihový den Sales & Racing Festival má proběhnout 18. října.
 
Foto: Baden Racing



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE