reklama 11A

Rozhodnuto: Velká pardubická se poběží, diváci zůstanou u televize

ikonka

130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou se uskuteční ve svém původním termínu 11. října. Pořádajícímu Dostihovému spolku se podařilo přesvědčit politiky i hygieniky, že akce dokáže splnit všechna nařízení vlády a ministerstva zdravotnictví.
02.10.2020 16:18  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12C
Pořadateli nejstaršího a nejtěžšího dostihu kontinentální Evropy se podařilo najít řešení, jak zachovat jubilejní ročník Velké pardubické. Ještě v polovině týdne byla situace kvůli přísnějším vládním opatřením vůči sportovním akcím nejistá. 130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou se nakonec poběží bez diváků a v původním termínu 11. října, uvedl v pátek Dostihový spolek na svých webových stránkách.
 
Organizace vrcholu překážkové sezony byla v posledních dnech konzultována a schválena hlavní hygieničkou České republiky Jarmilou Rážovou. Detaily budou v příštím týdnu projednány s Krajskou hygienickou stanicí Pardubického kraje.
 
V prospěch Velké pardubické hrál podle Dostihového spolku fakt, že areál závodiště má rozlohu 56 hektarů. Pořadatel je připraven organizačně zajistit dodržování všech aktuálně nastavených pravidel.
 

Video: Ještě ve středu bylo vše otevřené. Rozhovor s Jaroslavem Müllerem z tiskové konference

 
"Navrhli jsme řešení, jak Velkou pardubickou zrealizovat a zároveň respektovat všechna nařízení vlády a ministerstva zdravotnictví. Jsme rádi, že se to povedlo, byť to bude znamenat omezení na nejnutnější počet osob potřebných k zajištění akce, a to jak na straně pořadatelů, tak i jednotlivých dostihových týmů. Jsme připraveni udělat vše pro to, abychom co nejlépe přenesli atmosféru celého slavnostního dne milionům diváků u televizních obrazovek,“ komentoval rozhodnutí ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller.
 
Poprvé po letech bude mítink Velké pardubické pouze jednodenní, sobotní dostihy byly už dříve zrušeny. Do 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou je přihlášeno osmnáct koní včetně vítězů minulých ročníků Theophilose, Tzigane du Berlais, No Time To Lose a Ribelina. Nechybí ani vítězové kvalifikací Lodgian Whistle a Sottovento či ostřílení Hegnus, Stretton a Talent. Mezinárodní konkurenci bude tentokrát tvořit jen slovenský Vandual.
 
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE