reklama 11C

Waley-Cohen to dokázal! Kariéru zakončil vítězstvím ve Velké národní

ikonka

Amatérský jezdec Sam Waley-Cohen v sobotu předvedl jedno z nejstylovějších zakončení kariéry v dějinách dostihového sportu, když při svém posledním startu dovedl outsidera 50:1 Noble Yeatse k vítězství v Randox Grand National.
09.04.2022 20:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

Svěřenec irského trenéra Emmeta Mullinse se stal prvním sedmiletým vítězem Velké národní od roku 1940. Waley-Cohen, který v pátek oslaví čtyřicáté narozeniny, zase navázal na triumf dosud posledního úspěšného amatéra Marcuse Armytage ze sezony 1990. Druhý finišoval favorit Any Second Now, třetí Delta Work již ztrácel 20 délek.

"Nemůžu tomu uvěřit, je to neskutečná pohádka. Jsem plný lásky, radosti a vděčnosti," řekl Waley-Cohn televizi ITV.

Mezi početnými gratulanty byli v sobotu večer i následník trůnu William s manželkou Catherine, dlouholetí přátelé vítěze. "Obrovská gratulace Samu Waley-Cohenovi k vítězství ve Velké národní. Jak skvělé ukončení kariéry!" napsali vévoda s vévodkyní na Twitteru.

 

Psali jsme v pátek: Vyhrál Gold Cup a pomohl usmířit Williama s Kate. Waley-Cohen končí

 

Waley-Cohen oznámil úmysl zakončit kariéru v letošní Velké národní ve čtvrtek. Jeho otec Robert Waley-Cohen, bývalý šéf závodiště v Cheltenhamu a majitel vítěze Gold Cupu z roku 2011 Long Runa, koupil Noble Yeatse v březnu. Valach v sobotu startoval v rodinných barvách teprve podruhé.

Do cíle Velké národní se dostalo patnáct koní. Loňský vítěz Minella Times ztratil svou jezdkyni Rachael Blackmore po kolizi na desáté překážce, o první úspěch klisny od roku 1951 usilující Snow Leopardess byla zadržena při náběhu do druhého okruhu.

Foto: Racing UK




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE