reklama 11B

Prezidentka ČJF ocenila skvělou organizaci závodů CSIO, CSI a CDI 2020

ikonka

Poděkování za skvělou organizaci mezinárodních jezdeckých závodů zveřejnila prezidentka České jezdecké federace, Ing. Olga Plachá. Vyzdvihla mj. i to, jak krátkou dobu pořadatelé měli na přípravu a v jak těžké době se své role zhostili.
03.09.2020 17:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Prezidentka České jezdecké federace, Ing. Olga Plachá, ocenila organizační přípravu mezinárodních parkurové závodů dětí, juniorů a mladých jezdců CSIO, které proběhly ve Zduchovicích od 12. do 16. srpna, parkurových soutěží Poháru národů v rámci CSIO3* Prague Cupu 2020, který se uskutečnil v pražské Chuchli 20. až 23. srpna, mezinárodních parkurových závodů CSI2*-W konaných od 26. do 30. srpna v Olomouci a světového poháru CDI-W, který se uskutečnil 28. až 30. srpna v Brně na Panské líše.
 
„Moc bych tímto chtěla poděkovat všem organizátorům a pořadatelům všech zmíněných mítinků za to, v jak krátké, ale současně výjimečné koronavirové době, se jim podařilo zorganizovat závody mezinárodní úrovně, pro české jezdectví tak důležité,“ uvedla Plachá. 
 
Není tajemstvím, že se závody úrovně CSIO vrátily do České republiky po dlouhých dvanácti letech. K tomu Olga Plachá dodala: „Dvanáct let nezažilo hlavní město, ani další jiné v České republice, podobnou událost, během níž by se konal Pohár národů pod hlavičkou Mezinárodní jezdecké federace. Bylo napínavé sledovat naprosto mimořádnou konkurenci.“ 
 
Naposledy se tato událost uskutečnila v roce 2008 na pražském Císařském ostrově. Ačkoli letos národní parkurový tým opět soutěžil s domácím prostředím v zádech, skončil pátý. Anna Kellnerová, Ondřej Zvára, Kamil Papoušek a Aleš Opatrný zároveň splnili minimální požadavky způsobilosti pro start na olympijských hrách v Tokiu. 
 
Sedmý ročník mezinárodních parkurových závodů CSI2*-W se konal poslední srpnový víkend v areálu Equine Sport Center Olomouc. Původně se mělo jednat pouze o závody, kterých se měli účastnit jezdci z regionu Střední Evropy, ale nakonec se do olomoucké jezdecké arény sjelo rekordních 380 koní z 24 zemí. Vítězem se stal český reprezentant Aleš Opatrný s koněm Forewerem, který tak navázal na své vítězství tři roky nazpět.
 
Zdroj: www.cjf.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE