reklama 11D

Mandarin osmý v Cagnes-sur-mer, Složil změřil síly se Soumillonem

ikonka

Mimo dotované pozice skončili koně českých stájí v posledních dvou dnech na francouzských drahách. Mandarin doběhl osmý ve středečním Quinté+ v Cagnes-sur-mer, Pavel Složil se dostal dvakrát do cíle ze tří úterních startů ve Fontainebleau.
23.02.2022 18:27  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Čtyřletého Mandarina jela i při jeho třetím vystoupení na francouzské Riviéře jeho trenérka Ingrid Janáčková Koplíková. V Prix de Sainte Maxime (1600 m, 50 000 eur) se dvojice v barvách Petry Čapkové držela u bariéry zhruba uprostřed pole. V cílové rovině však Mandarin nezachytil zrychlení nejlepších a z osmého místa ztrácel délku na poslední dotaci a 8 3/4 délky na vítězného Dantese.

Již v úterý se představili svěřenci Josefa Váni mladšího a Grega Wroblewského ve Fontainebleau. Z lotu Scuderie Aichner SRL nakonec startoval pouze šestiletý Caribean Green, který pod Pavlem Složilem udělal v proutěných překážkách Prix Capitaine Labonde (3800 m, 21 000 eur) chybu asi pět skoků před cílem. Předčasně se odrazil a Složil musel zapojit akrobatické prvky, aby se udržel v sedle. Kvůli incidentu nabral ztrátu a v závěru byl zadržen.

Čtyřletá Kubera si v Prix de la Societe des Courses de Craon (3550 m, 20 000 eur) počínala aktivně, v závěrečné fázi však hnědka majitele Wieslawa Jakuba Kartuse začala ztrácet a cílem proběhla jedenáctá. Mezi poraženými skončil i valach Isatis de l' Ecu, devátý v bumperu Prix des Haras Nationaux (3000 m, 16 500 eur). Pavel Složil si nicméně připsal zajímavý zážitek, neboť se v dostihu potkal s Christophe Soumillonem. Aktuálně ve velké formě jezdící Belgičan minul vítěze Velké pardubické už před distancí, další "čárku" do šampionátu si však nepřipsal. V sedle Iceberg du Large skončil druhý.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová (Mandarin)




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE