reklama 11B

Lord Dragon vybojoval čtvrté místo v Pau, Le Duc druhý v Cagnes

ikonka

Hněd několik kvalitních výkonů koní v českém tréninku nabídla středa v Pau a Cagnes-sur-mer. Zatímco na Azurovém pobřeží těsně unikl triumf Le Ducovi a solidně se prezentoval do derby hlášený Shahbandar, na překážkách bral čtvrté peníze Lord Dragon.
15.02.2023 20:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Na francouzských drahách ostřílený Lord Dragon nastupoval ve steeplechase Prix de Ciboure (4000 m, 34 000 eur) v Pau proti kvalitní konkurenci s nejvyšší nesenou hmotností v poli 72 kg, ale valach stáje Scuderia Aichner SRL opět prokázal svou spolehlivost. Josef Bartoš ho vedl v blízkém druhém sledu kolem pátého místa a ve druhé polovině kursu ustál dvě nepříjemné situace, když mu pod nohy padali soupeři.

Před závěrečným obloukem musel Bartoš svého partnera již tradičně vyjíždět, Lord Dragon však po jeho upozornění zachytil zrychlení předních koní a až do posledních metrů bojoval o třetí příčku, o niž těsně přišel až na cílové čáře rozdílem nosu. Na vítězného bělouše Harryho Contiho ztrácel asi 7 1/4 délky.

V Cagnes-sur-mer si připsal nejlepší výsledek čtyřletý valach Le Duc v barvách majitele Steffena Molkse, který v classe 3 Prix du Vaucluse (2000 m, 25 000 eur) sahal pod Clémentem Lecoeuvrem po vítězství. Na distanci měl převahu a dostatek sil, až v posledních metrech podlehl o hlavu finišujícímu soupeři.

Z koní přihlášených do klasických dostihů nejvíce zaujal Shahbandar, připravovaný Ingrid Janáčkovou Koplíkovou pro Sultana Hariba. Pod Christophem Soumillonem finišoval v těsném doběhu maiden Prix des Maures (2000 m, 23 000 eur) čtvrtý asi délku za vítězem. Do všech dostihů klasické trojkoruny přihlášený Ganibet následoval na šestém místě.

Mezi vrstevníky se představil i Fortune Gold, který v Prix du Lautin (1300 m, 23 000 eur) předběhl jediného z šesti soupeřů. First Nonantaise přestala v dostihu na 2000 metrů stíhat soupeřům už brzy po startu a do cíle se dostala třicet délek za polem.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE